Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Virtueel-gebedsmoment-van-de-jongerengroep-van-de-Ridderorde
        Virtueel gebedsmoment van de jongerengroep van de Ridderorde

Virtueel gebedsmoment van de jongerengroep van de Ridderorde

BRUSSEL – Om hun Landscommandeur Jean-Pierre Fierens tijdens de laatste dag van zijn mandaat te vergezellen en tegelijk ook voor zijn opvolger Ridder Damien de Lamine de kracht van de Heilige Geest af te smeken, hielden de jongeren van de Belgische Landscommanderij een grote virtuele avondwake. En ook al werd hiervoor van een digitaal platform gebruik gemaakt, de gebeden waren er niet minder écht om.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 20 juli 2020
  • réagir
  • 0 stem

Net zoals de landscommanderijen van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft ook de Belgische landscommanderij een groep jongeren in haar rangen. Een dertigtal onder hen hielden samen met hun Landscommandeur een avondwake dit naar aanleiding van het beëindigen van zijn mandaat. Enkelen deden dit individueel, anderen als koppel en sommigen hielden er zelfs aan om dit samen met hun kinderen (of hun ouders) in gezinsverband te doen. De meesten beschikten over een videoverbinding, maar enkelen hielden het bij een eenvoudig telefonisch contact.

Liturgisch was de wake gebaseerd op de completen van de vrijdag van de tiende week door het jaar van de pare jaren. De psalmen werden dan weer aan de jaarlijkse ridderwake ontleend.

Als bijzonderheid werd een lang en heel intens persoonlijk gebed vanwege elke deelnemer in de wake ingevoegd. Hiertoe werden de deelnemers vooraf uitgenodigd om een gebedsintentie voor te bereiden.

De wake werd voorgegaan door E.H. Edouard van Maele, kerkelijke ceremoniaris van de Belgische Landscommanderij en aalmoezenier van de Werkgroep Liturgie. Confrater Peter Broos trad op als dirigent bij de gezangen. Dit gebedsmoment had plaats op de dag dat Landscommandeur Jean-Pierre Fierens zijn tweede en tevens laatste mandaat aan het hoofd van de Belgische Landscommanderij heeft beëindigd en op de vooravond van de liturgische installatie van zijn opvolger, Ridder Damien de Lamine.

Drie jonge kandidaat-leden, die in andere omstandigheden op hetzelfde moment de avondwake van hun investituur zouden beleefd hebben, namen eveneens aan deze gebedsviering deel.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter