Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Verklaring-vanwege-het-Latijns-Patriarchaat-van-Jeruzalem
        Verklaring vanwege het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem

Verklaring vanwege het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem

Sedert het ontslag van Fouad Twal als Latijns Patriarch van Jeruzalem in de zomer van 2016 bleef het Patriarchaat Sede Vacante en nam Pierbattista Pizzaballa, gewezen Custode van het Heilig Land, als Apostolische Administrator de leiding over het Patriarchaat waar. Heden 24 oktober werd Mgr. Pizzaballa door Zijne Heiligheid Paus Franciscus als nieuwe patriarch van Jeruzalem aangesteld. Hieronder kan u tekst van de officiële mededeling vanwege het Latijns Patriarchaat lezen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 24 oktober 2020
  • réagir
  • 0 stem
Jeruzalem, 24 oktober 2020

Zijne Heiligheid Paus Franciscus heeft de benoeming aangekondigd van de Aartsbisschop Pierbatista Pizzaballa als nieuwe Latijns Patriarch van Jeruzalem, dit na vier jaar trouwe dienst als Apostolisch Administrator.

Het is met vreugde en dankbaarheid dat heel de familie van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem, Amman, Nazareth en Cyprus, en in het bijzonder de bisschoppen, de patriarchale vicarissen, de priesters, de diakens, de seminaristen, de religieuzen, de gewijde personen en alle medewerkers van de diocesane instellingen de nieuwe patriarch hun welgemeende felicitaties aanbieden. Zij wensen dat zijne heiligheid mag slagen in de uitoefening van zijn uitzonderlijke verantwoordelijkheden, in het bijzonder nu hij zijn waardigheid toch in zeer ongewone omstandigheden moet opnemen. Dat zijne heiligheid in goede gezondheid mag blijven verkeren en Gods zegen zal ontvangen om zijn dienstbaarheid ten aanzien van de lokale Kerk verder invulling te geven, dit alles in het belang van de vrede, de rechtvaardigheid en de verzoening.

Wensen en felicitaties kunnen naar het volgende elektronisch adres gestuurd worden: auguri-patriarca chez lpj.org

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter