Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Traditionele-Processie-van-Onze-Lieve-Vrouw-van-de-Karmel
        Traditionele Processie van Onze-Lieve-Vrouw van de Karmel

Traditionele Processie van Onze-Lieve-Vrouw van de Karmel

HAIFA - Op 10 april ging Mgr. Twal, Latijns Patriarch van Jeruzalem, voor in de traditionele processie die jaarlijks ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Karmel wordt gehouden. Duizenden gelovigen uit de regio, uit Jeruzalem en uit Cisjordanië namen aan deze plechtigheid deel.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 17 april 2016
  • réagir
  • 0 stem

De processie vertrok in de Sint-Jozefparochie om zich naar de Onze-Lieve-Vrouwkerk (Stella Maris) op de Berg Karmel te begeven. De scouts geleidden de processie samen met tal van jonge meisjes in traditionele Palestijnse klederdracht. De ereplaats kwam toe aan het beeld van de Heilige Maagd van de Karmel, een getrouwe kopie van het origineel.

Eenmaal de processie in de kerk van de Heilige Elia was aangekomen, leidde de Patriarch de gebeden en hield hij een bewogen toespraak over de bijzondere rol van de Heilige Maagd in het leven van de christenen. Hij smeekte om haar tussenkomst voor het bereiken van de vrede in de wereld in het algemeen en in de regio in het bijzonder.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog gaven de Turken in december 1914 aan de Karmelietessen het bevel om binnen de drie uur de Berg Karmel te verlaten. Daarop brachten zij het 300-jaar oude beeld over naar de Latijnse Sint-Jozefkerk in het centrum van de stad.

Het beeld zou daar tot het einde van de oorlog opgesteld blijven. Na Pasen 1919 werd het beeld in een grote processie naar de Berg Karmel teruggebracht en sindsdien wordt deze processie jaarlijks als eerbetoon aan de Heilige Maagd overgedaan. Het is dan telkens een feestelijke bijeenkomst waarbij de bewoners aan de Madonna vragen henzelf, hun stad Haïfa en heel het Heilig Land te beschermen.

Deze kleurrijke en vurige processie is na deze van Palmzondag in Jeruzalem ongetwijfeld de belangrijkste bijeenkomst van christenen in het Heilig Land.

Myriam Ambroselli voor www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter