Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Schitterende-resultaten-in-de-scholen-van-het-patriarchaat-en-in-Palestina
        Schitterende resultaten in de scholen van het patriarchaat en in (...)

Schitterende resultaten in de scholen van het patriarchaat en in Palestina

JERUZALEM – Op zondag 8 juli werden in Cisjordanië, in Jeruzalem en in de Gazastrook de resultaten bekend gemaakt van de Tawjihi, dit is het certificaat voor secundair onderwijs in Palestina, of zowat het equivalent van het baccalaureaat. In de scholen van het Latijns Patriarchaat slaagde maar liefst 94,5% van de leerlingen voor dit doorgangsexamen, een globaal succes dat in de school van de Heilige Familie zelfs de 100% heeft bereikt. Deze school ligt in Gaza en wordt door het Latijns Patriarchaat georganiseerd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 11 augustus 2018
  • réagir
  • 0 stem

Dit is een belangrijke stap in het leven van de Palestijnse studenten en is van wezenlijk belang voor hun toekomst. Het is immers effectief zo dat de resultaten van de Tawjihi onlosmakelijk verbonden zijn met de studiekeuze voor het hoger onderwijs die de leerlingen zullen maken. Het gemiddeld cijfer dat de leerlingen voor dit examen halen, bepaalt of zij er al dan niet zullen in slagen om zich in het universitair onderwijs te integreren en voor welke studiedomeinen zij in aanmerking komen. Leerlingen die in één à drie materies mislukken, krijgen nog wel de kans om deze proeven over te doen. In geval van succes kunnen ze solliciteren om het volgende studiejaar aan de universiteit te beginnen.

Dit jaar slaagden 293 van de 310 leerlingen die de scholen van het patriarchaat tellen in het bewuste examen, hetgeen met een slaagpercentage van 97,5% overeenkomt. 65,5% van de leerlingen behaalde een gemiddelde van 80/100, met een overwicht voor de wetenschappelijke op de literaire richtingen. In de Gazastrook bereikte de school van de Heilige Familie een slaagpercentage van 100% en een van hun leerlingen behaalde zelfs 97,7/100 hetgeen een absoluut record bedraagt.

P. Lyad Twal, Directeur van de onderwijsinstellingen van het Latijns Patriarchaat in Palestina en Israël, sprak in een brief aan de leerlingen, leerkrachten en administratief personeel zijn dankbaarheid en tegelijk ook zijn fierheid uit over datgene wat de leerlingen en de scholen voor mekaar hebben gebracht. “Dergelijke resultaten tot stand brengen, vormt steeds een bron van vreugde en is tegelijk een oproep op onze verantwoordelijkheid om ons voortdurend te blijven ontwikkelen.”

Tijdens het schooljaar 2017-2018 namen in totaal maar liefst 72.604 leerlingen uit Cisjordanië, Jeruzalem en de Gazastrook aan het Tawjihi-examen deel. Volgens het Ministerie van Onderwijs waren 48.420 leerlingen geslaagd, hetgeen met een slaagpercentage van 66% overeenkomt.

Bron: IND news

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter