Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Russisch-geld-voor-de-Straat-van-de-Ster-in-Bethlehem
        Russisch geld voor de Straat van de Ster in Bethlehem

Russisch geld voor de Straat van de Ster in Bethlehem

BETHLEHEM – De Russische regering heeft beslist om 4 miljoen USD vrij te maken voor de restauratie- en renovatiewerken in de oude stad van Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. De herstructureringswerken in de stad zullen zich in het bijzonder richten op de Straat van de Ster die de oude stad van Bethlehem doorkruist, alsook aan de aangrenzende straten. Aydar Aganin, hoofd van het Bureau ter vertegenwoordiging van de Russische Federatie bij de nationale Palestijnse Overheid, gaf hierover enige toelichting aan het Agentschap Sputnik. Hij verklaarde dat de reorganisatie van de straten en de gebouwen van de Palestijnse stad zal uitgevoerd worden in samenwerking met het Palestijnse Ministerie van Financiën en de stedelijke overheid van de stad Bethlehem, onder leiding van haar burgemeester Vera Baboun. De werken zullen in september 2017 een aanvang nemen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 29 mei 2017
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken, klik HIER

De Straat van de Ster is ongeveer 1 km lang en werd in 2012 in haar hoedanigheid van pelgrimsweg op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO geplaatst. Ze start bij het kruispunt aan de zetel van de “Action Catholique” en eindigt bij de “Zarrarahboog”. Deze is bij de bewoners ook onder de naam Damascuspoort gekend en is de antieke toegangspoort tot de stad. De overlevering wil dat de Heilige Familie destijds toen de geboorte van Jezus nakende was, de stad via de Straat van de Ster betrad. De straat was lange tijd rijk aan winkels en bruiste van het leven. Maar de laatste jaren kreeg ze heel wat onder de crisis en de neergang van Bethlehem te lijden. Deze is een rechtstreeks gevolg van de constructie van de scheidingsmuur door de Israëlische autoriteit waardoor de stad als het ware door Israëlische nederzettingen omsingeld lijkt.

Ondertussen werd de Palestijnse President Mahmud Abbas bij zijn recent bezoek aan Moskou, waarbij hij een ontmoeting had met de Russische President Vladimir Poetin, ook in het Sint-Marcusklooster door de Kyrill, de Patriarch van Moskou en heel Rusland, ontvangen. Bij die gelegenheid heeft de Patriarch ten aanzien van President Abbas herhaald “dat de bekommernis om de heilige plaatsen alle orthodoxen nauw aan het hart ligt. Gedurende heel de lange geschiedenis van haar aanwezigheid in het Heilig Land heeft de Russische Kerk zich steeds ingespannen om het Palestijnse volk ter hulp te komen, dit via de bouw van zowel scholen als medische centra. Er volgde wel een tijd waarin het onmogelijk was om deze opdracht te blijven vervullen. Maar wij zijn verheugd dat Rusland vandaag haar humanitaire missie in de Palestijnse gebieden opnieuw verder zet.”

Bron: Agence Fides 16/05/2017

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter