Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Retraite-van-de-kandidaat-ridders-en-dames-te-Maredsous
        Retraite van de kandidaat ridders en dames te Maredsous

Retraite van de kandidaat ridders en dames te Maredsous

MAREDSOUS – Veertien nieuwkomers van de Orde verbleven in de Abdij van Maredsous om er samen de retraite te beleven als voorbereiding op hun toetreding in de Belgischze Landscommanderij van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem op zaterdag 9 juni 2018. Laten wij ons met hen in gebed verenigen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 17 juni 2018
  • réagir
  • 0 stem

De retraite van de kandidaten is niet enkel een statutaire verplichting maar is in de eerste plaats een bijzondere vreugde en de gelegenheid om kennis te maken met diegenen die tot de Orde willen toetreden en met leidinggevenden binnen de Orde, dat alles in een sfeer van warme gastvrijheid en samenhorigheid.

De organisatie van de retraite was in handen van de kanselier, Admiraal (bd) Charles Thibaut de Maisière en werd spiritueel geleid door Kanunnik Felix Rijcken, geestelijke ceremoniemeester van de Orde.

De kandidaat-ridders en dames bestudeerden er onder meer de teksten van de ridderwake en van de misvering van de investituur. Dit jaar viel de kandidaten ook een uitgebreide overweging te beurt over het gebed, alsook over de figuur Jezus.

Laten wij samen bidden tot Onze-Lieve-Vrouw, Koningin van Palestina, om over de nieuwe ridders en dames te waken en hen bijzondere bescherming te verlenen.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter