Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/RESTAURATIE-VAN-GEBOORTEKERK-IN
        Restauratie van geboortekerk in Betlehem

Restauratie van geboortekerk in Betlehem

De restauratie van het dak van de geboortekerk in Betlehem, die in 2012 door de Unesco werd erkend als Werelderfgoed van de Mensheid, is tegen september 2014 voltooid. Het dak werd al zeshonderd jaar niet meer gerenoveerd. Daardoor valt het stucwerk van de muren en is er op verschillende plaatsen ernstige vochtinsijpeling. Het dak moet vrijwel integraal vernieuwd worden.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 3 januari 2014
  • réagir
  • 0 stem

De restauratie was al jaren noodzakelijk. Maar door een gebrek aan eensgezindheid tussen de verschillende geloofsgemeenschappen die de basiliek beheren en een gebrek aan geld liet de restauratie op zich wachten. Inmiddels heeft de Palestijnse overheid het dossier naar zich toegetrokken en 735.000 euro vrijgemaakt voor de restauratie. Ook Frankrijk, Hongarije, Rusland, het Vaticaan en Griekenland springen financieel bij.

Volgens Ziad Al-Bandak, door de regering aangesteld als voorzitter van het renovatiecomité van de basiliek, blijft de kerk tijdens de restauratie voor pelgrims en toeristen toegankelijk. Tegelijk kondigt hij aan dat de werken tijdens de kersttijd tijdelijk worden stopgezet, om de kerstvieringen niet te verstoren. De basiliek, die in de zesde werd gebouwd boven de geboortegrot, is een van de populairste christelijke bedevaartsplaatsen en wordt dagelijks door 10.000 pelgrims bezocht.

Volgens : www.kerknet.be & www.lefigaro.fr

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter