Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Pro-Terra-Sancta-s-project-om-water-te-garanderen-aan-behoeftige-gezinnen-in
      Pro Terra Sancta’s project om water te garanderen aan behoeftige gezinnen in (...)

Pro Terra Sancta’s project om water te garanderen aan behoeftige gezinnen in Bethlehem

BETHLEHEM – Waterschaarste is een van de grootste uitdagingen voor de Palestijnse bevolking in het algemeen en het gouvernement van Bethlehem in het bijzonder tijdens de zomer. De vereniging Pro Terra Sancta begon de armste gezinnen te ondersteunen door het repareren en vervangen van lokale waterleidingnetwerken, het installeren van zonnepanelen en watertanks in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Heilige Land.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 23 augustus 2020
  • réagir
  • 0 stem
VINCENZO BELLOMO

Directeur Pro Terra Sancta – Bethlehem

"Sinds het begin van de medische noodsituatie hebben wij met de Pro Terra Santa Association alle aandacht toegespitst op de snelle heropstart van tal van levensvatbare projecten. Zo hebben wij snel gepoogd om een antwoord te bieden op het probleem van de watervoorziening. Ons project terzake bestaat reeds ruim vijf jaar en is erin geslaagd om voor 90 gezinnen in de regio Bethlehem, Beit Jala en Beit Sahour een betere aansluiting op het waterbedelingsnet te realiseren. Het heropenen van dit project tijdens de noodsituatie gaf ons meteen ook de kans om enige werkgelegenheid aan te bieden.”

HUSSAM WAHAB

Stichting Vrienden van de het Heilig Land

“Wij hebben tal van projecten en realiseren er heel wat samen met de Vereniging Pro terra Sancta. Onze samenwerking beperkt zich dus niet enkel tot dit met betrekking op de waterdistributie. Zo hebben we samen ook heel wat woningen gerenoveerd. We hopen dat deze samenwerking in de toekomst zal worden voortgezet. Wij bevinden ons nu op het dak van het huis van een van de mensen die van dit waterproject geniet. Dit bijzonder project zorgt ervoor dat verschillende families over eigen watertanks kunnen beschikken."

IRENE LOLUS

Beit Jala

"In dit gebied hebben we veel last van de voortdurende onderbreking van de watervoorziening. We krijgen hier slechts om de 20 à 25 dagen water. Dit project zal ervoor zorgen dat we over meer water zullen kunnen beschikken zodat er aan de behoeften van deze gezinnen zal kunnen worden voldaan. Het land heeft een dringende nood aan nog meer dergelijke projecten. Bedankt dat je aan ons hebt gedacht en voor wat je via dit project tot stand brengt."

Het werk van de vereniging Pro Terra Sancta beperkt zich niet enkel tot het waterproject, maar heeft vooral tot doel de aanwezigheid van de christenen in het Heilige Land te behouden. Daarvoor zet ze ook speciale projecten op het getouw die steun bieden aan ziekenhuizen en aan thuisverpleegkundigen om ouderen en jonge gezinnen te ondersteunen.

AMER BANOURA

Beit Sahour

"Ik werk in het Casa Nova Hotel. Op dit moment ontvang ik slechts de helft van mijn salaris, hetgeen niet volstaat om een huis te bouwen en dit te repareren. Dat alles kost veel te veel geld. Ik weet niet of ik zonder de hulp van de Pro Terra Sancta Association in staat zou zijn geweest om onze woning in te richten en te trouwen. Er zou niets anders opgezeten hebben dan al mijn plannen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Ik dank hen dan ook van harte voor de aandacht die ze aan jonge gezinnen besteden en hen helpen om voor hun meest dringende behoeften een oplossing te bieden zodat ze in de mogelijkheid zijn om samen hun nieuwe leven op te starten."

In aansluiting met de christelijke waarden lenigt de Pro Terra Sancta Vereniging de dorst van de behoeftige en weten zij zich geïnspireerd door de leer van de Meester die zelf het levenswater schenkt. "Hij die drinkt van het water dat ik hem zal geven, zal nooit meer dorst hebben".

Bron: Christian Media Center – juli, 2020

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter