Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Persconferentie-over-de-zaak-van-de-Christen-Scholen
        Persconferentie over de zaak van de Christen Scholen

Persconferentie over de zaak van de Christen Scholen

JERUZALEM – Op 9 september 2015 hield het Bureau van de Christen Scholen een persconferentie over het vervolg van de staking voor onbepaalde duur als protest tegen de geleidelijke vermindering van de toelagen die door het Ministerie van Onderwijs aan de christen scholen is opgelegd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 14 september 2015
  • réagir
  • 0 stem

Wij herinneren eraan dat de voorbije tien jaar het Israëlisch Ministerie van Onderwijs stelselmatig het budget van de christen scholen heeft teruggeschroefd. Zo zijn de subsidies geleidelijk aan met 45% verminderd !

Als reactie hierop heeft het Bureau van de Christen Scholen verschillende maatregelen afgekondigd, waaronder een staking voor onbeperkte duur in al hun scholen, en dit vanaf 1 september, de datum waarop normaal de lessen opnieuw worden hervat. Tevens werden tal van manifestaties georganiseerd. De laatste hiervan had nog vorige maandag plaats, voor de zetel van Eerste Minister Benjamin Netanyahu.

Als teken van solidariteit met de christen scholen nemen ook de andere Arabische scholen van het land aan deze staking deel, dit als gevolg van een beslissing van het Nationaal Comité van de leiders van de Arabische lokale autoriteiten. Het Bureau van de Christen Scholen in Palestina heeft bovendien een boodschap van solidariteit gericht aan Vader Abdel Fahim. Hierin bevestigen de leiders van de Palestijnse scholen het belang van het Bureau van de Christen Scholen voor het behoud van de rechten van de leerlingen.

Bron: www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter