Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Pelgrims-overspoelen-Bethlehem
        Pelgrims overspoelen Bethlehem voor kerstviering

Pelgrims overspoelen Bethlehem voor kerstviering

24/12/2014 - BETHLEHEM - Arabische christenen en pelgrims overspoelen het Heilige Land om daar de kerstvieringen bij te wonen. Volgens het Israëlische ministerie van Toerisme worden er 70.000 buitenlandse toeristen verwacht in Bethlehem.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 24 december 2014
  • réagir
  • 0 stem

Vanmiddag vertrekt de traditionele processie van Jeruzalem naar Bethlehem. De patriarch van Jeruzalem, aartsbisschop Fouad Twal, zal deze tien km lange processie leiden.

Twal bestempelde in zijn kerstboodschap de reis van paus Franciscus naar het Heilige Land als een van de "mooiste tijden" van het jaar. Dat stond volgens de patriarch van Jeruzalem in schril contrast met het Gazaconflict. "De aanhoudende oorlog, met een bloedbad in Gaza, was verschrikkelijk en heeft ons gechoqueerd", besloot Twal.

Fouad Twal zal in Bethlehem de middernachtmis voorgaan in de Geboortekerk, die de geboorteplek van Jezus Christus zou aanduiden. De Palestijnse president Mahmoud Abbas zal hierop aanwezig zijn.

Foto :© epa

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter