Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Paus-vooral-bezorgd-over-conflict
        Paus vooral bezorgd over conflict in Syrie

Paus vooral bezorgd over conflict in Syrie

In zijn eerste toespraak tot de ambassadeurs geaccrediteerd bij de H. Stoel sneed paus Franciscus maandagmorgen in het apostolisch paleis in het Vaticaan de belangrijkste thema’s aan die de internationale politiek beroerden of beroeren. Hij sprak onder meer over het Nabije Oosten, Afrika, Azië en de migrantenproblematiek.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 13 januari 2014
  • réagir
  • 0 stem

De Paus verheelde niet dat de toestand in Syrië hem het meest zorgen baart. “Er is nood aan een vernieuwde gemeenschappelijke politieke wil om een einde te maken aan het conflict. De Syrië-conferentie in Genève moet tot pacificatie leiden”, aldus de paus, die ook bezorgd zei te zijn over het hele Nabije Oosten, met name in Libanon “waar een vernieuwde samenwerking nodig is om te vermijden dat de verschillen verder uiteenlopen die de stabiliteit van het land in gevaar kunnen brengen”.

“Overal is de diplomatieke weg dé weg om de problemen op te lossen”, zei de kerkleider. Paus Franciscus riep de internationale gemeenschap op om het geweld in de Centraal Afrikaanse Republiek te doen ophouden, er de rechtsstaat te herstellen en humanitaire hulp te garanderen. De kerkleider betreurde tenslotte de ‘algemene onverschilligheid’ tegenover de migrantenproblematiek zoals bij tragedies als Lampedusa.

Theo Borgermans (Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Vaticaan & Wereldkerk

newsletter