Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Paus-bezoekt-Yad-Vashem
        Paus bezoekt Yad Vashem

Paus bezoekt Yad Vashem

Paus Franciscus brengt tijdens zijn bezoek van eind mei aan het Heilige Land ook een bezoek aan joodse Holocaustmonument en -museum Yad Yashem in Jeruzalem.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 18 januari 2014
  • réagir
  • 1 stem

Dat maakt de pauselijke afgevaardigde Mgr. Giuseppe Lazzarotto bekend. Ook zijn voorgangers, de pausen Joannes Paulus II (2000) en paus Benedictus XVI (2009), bezochten eerder al Yad Vashem. De Poolse paus Joannes Paulus II nam destijds tijdens zijn bezoek ook deel aan een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de Shoah.

Aartsbisschop Lazzarotto: “De paus zal zich tijdens zijn reis naar Israël aan het gebruikelijke protocol houden. Een bezoek aan het Holocaustmonument Yad Yashem is daarvan een vast onderdeel. Hij bezoekt ook de Tempelberg en de Klaagmuur. Het officiële programma voor zijn bezoek van 24 tot 26 mei aan Amman, Bethlehem en Jeruzalem werd pas in april bekendgemaakt. Tot dan kunnen nog veel veranderingen worden aangebracht.”

Kerknet

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Vaticaan & Wereldkerk

newsletter