Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/PAUS-VAN-24-TOT-26-MEI-2014-NAAR
        Paus van 24 tot 26 mei naar het Heilig Land

Paus van 24 tot 26 mei naar het Heilig Land

Paus Franciscus heeft vandaag zondag op het einde van het Angelusgebed bevestigd dat hij van 24 tot 26 mei een pelgrimsreis onderneemt naar het Heilige Land.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 7 januari 2014
  • réagir
  • 0 stem

Paus Franciscus heeft vandaag zondag op het einde van het Angelusgebed bevestigd dat hij van 24 tot 26 mei een pelgrimsreis onderneemt naar het Heilige Land. De steden Amman, Betlehem en Jeruzalem staan op het programma.

"In de Heilig Grafkerk zal ik samen met patriarch Bartholomeüs van Constantinopel een oecumenische ontmoeting organiseren met vertegenwoordigers van alle christelijke Kerken in Jeruzalem", zei de paus.

De verwachtingen van de christenen in het Heilige Land voor het pausbezoek van eind mei zijn bijzonder hooggespannen. Dat vertelt Mgr. William Shomali, de hulpbisschop van het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem aan ‘Radio Vaticaan’. “Niet alleen christenen, maar ook joden en moslims verwachten dat dit pausbezoek kan bijdragen tot een versterking van de oecumenische en interreligieuze relaties.”

“De reis zal ook een belangrijke impuls geven aan de relaties met de orthodoxe Kerk”, zegt mgr. Shomali. Daarbij verwijst hij naar de ontmoeting van de paus en de oecumenische patriarch Bartholomeüs met de bisschoppen en patriarchen van alle christelijke Kerken in Jeruzalem. De bisschop erkent dat katholieken en orthodoxen van mening blijven verschillen over de invulling van het primaatschap van de paus. “Maar ik ben ervan overtuigd dat zowel de paus als de orthodoxen zich willen inspannen opdat de bilaterale dialoog vooruitgang zou maken. Wij bidden opdat de heilige Geest de paus zou inspireren om van dit bezoek een succes te maken. Wij hebben niet alleen menselijke inspanningen, maar evenzeer de zegen van de Heer nodig.”

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Vaticaan & Wereldkerk

newsletter