Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Oproep-om-Jezus-te-volgen-Zomerboodschap-van-de-Grootmeester
        Oproep om Jezus te volgen – Zomerboodschap van de Grootmeester

Oproep om Jezus te volgen – Zomerboodschap van de Grootmeester


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 26 juli 2019
  • réagir
  • 0 stem

Nadat wij gedurende de Paastijd en met Pinksteren innerlijk door een overvloed van genade werden vernieuwd, brengt de liturgie ons weer terug naar “het gewone” van de tijd door het jaar. Zo voert ze ons vanuit Jeruzalem terug naar Galilea om er te luisteren naar de oproep om volgeling van Jezus te worden.

In de Bergrede nodigt Jezus ons uit te leven zoals hijzelf heeft geleefd. Bij Matheus vinden wij van hoofdstuk 5 tot 7 een portret van Jezus. Hij wil dit portret via de genade ook in ons leggen. Beginnende bij de Bergrede, die eigenlijk het DNA van de christen beschrijft, worden ons via onderrichtingen en aanwijzingen die in feite enkel door heiligen door middel van Gods dagdagelijkse gave van de genade kunnen volbracht worden.

De vieringen van de investituren en de regionale ontmoetingen met de landscommandeurs hebben mij het geruststellend bewijs geleverd van de diepe verering binnen de Orde ten aanzien van God en van het engagement voor de goede werken ten gunste van de christenen in het Heilig Land.

Laten wij hopen dat tijdens deze zomerdagen, wanneer ons dagelijks ritme wat vertraagt, wij wat meer tijd voor enige spirituele vernieuwing kunnen vrijmaken. Misschien kunnen wij via ons lijstje van zomerlectuur ook wel dagelijks enige minuutjes voor het lezen van het Nieuwe Testament reserveren of voor een bezinnend moment over de Bergrede die enige inspiratie kan bieden voor ons gebed?

Edwin Cardinal O’Brien
Zomer 2019

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter