Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Op-ontdekking-in-de-Basiliek-van-de-Verrijzenis
      Op ontdekking in de Basiliek van de Verrijzenis

Op ontdekking in de Basiliek van de Verrijzenis

VIDEO – Heel de geschiedenis van de Basiliek van de Verrijzenis valt in een video te bekijken.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 4 oktober 2017
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken klik HIER

Het “ Christian Media Center ” maakte een video die heel de geschiedenis van het heiligdom, vanaf de Heilig Helena tot op onze dagen, beschrijft. Ook de werken van de laatste restauratie kregen hierin een plaats. De Franciscanen betrekken sedert 1342 de kerk van het Heilig Graf. In al die tijd maakte de basiliek heel wat vernielingen en evenveel wederopbouw mee.

Bekende stemmen uit het “ Studium Biblicum Franciscanum ” en van Fr. Eugenio Alliata, de archeoloog van de Custode, vertellen over de restauratiewerken van de jaren ’80 (van Pater Virgilio Corbo), alsook over deze die in maart laatstleden werden beëindigd en met een oecumenische plechtigheid werden gevierd. De bijzondere documentaire voert ons mee doorheen de fysische ruimte van het Heilig Graf en brengt de vele kapellen en altaren die zich vandaag nog binnen de gewijde muren van dit heiligdom even in de kijker.

De documentaire presenteert een mooi beeld van de plaats van de Verrijzenis van Christus als archeologisch monument, maar vooral als plaats van gebed, geloof en devotie.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter