Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Nieuw-glasraam-voor-de-basiliek-van-Maria-Boodschap
        Nieuw glasraam voor de basiliek van Maria Boodschap

Nieuw glasraam voor de basiliek van Maria Boodschap

NAZARETH – Op 23 juni 2018 werd in de basiliek van Maria Boodschap te Nazareth een nieuw glasraam ingehuldigd. Dit werd geschonken door Farenza da Aperança, een Braziliaanse communauteit voor ontwenning van verslaafden.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 21 december 2018
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken: klik HIER

De basiliek van Maria Boodschap herbergt tal van artistieke uitbeeldingen van over heel de wereld die de Heilige Maagd van Nazareth volgens hun eigen cultuur voorstellen. Elk werk vertegenwoordigt een stuk geloofsgeschiedenis. Op zaterdag 23 juni werd terug een nieuw glasraam in de basiliek ingehuldigd.

Het glasraam is het werk van glazenier Lorenz Heilmair dat hij in samenwerking met Fr. Pedro Pinheiro in Brazilië heeft gemaakt. Het is geschonken door de Fazenda da Esperança (de Hoeve van de Hoop). Het glasraam is een voorstelling van enerzijds het ja-woord van de Maagd Maria en anderzijds de Barmhartigheid van God. In aanwezigheid van Fr. Francesco Patton, Custode van het Heilig Land, Mgr. Mario Rino Sivieri, Broeder Bruno Varriano, Rector van het heiligdom en tal van andere geestelijken sprak Fra. Hans, stichter van de Fazenda da Esperança de zegen over dit prachtig glasraam uit.

De dag begon met de viering van de H. Mis in de basilica major, maar de groep kreeg tevens de kans om aan het Angelus in de Grot van de Aankondiging te participeren.

Voor de Custode van het Heilig Land herinnert het glasraam aan “het mysterie van de incarnatie in het teken van de Barmhartigheid, want het herinnert ons aan God die de mens nabij is gekomen om de mensheid te redden. Hij heeft aan het meisje in Nazareth gevraagd om hier in alle vrijheid persoonlijk en compleet vrijwillig aan mee te werken.”

FR. FRANCESCO PATTON, ofm

Custode van het Heilig Land

“Het is een prachtig gebaar van Fr. Hans van de Faenda da Esperança die dit glasraam aan de basiliek van Nazareth wil schenken om zo allen die er nood aan hebben onder de beschermende mantel van Maria, de koningin en moeder van Barmhartigheid te plaatsen. Het is ook goed om ons eraan te herinneren dat wij, wanneer wij barmhartigheid ontvangen, tegelijk ook leren om zelf barmhartig te zijn. Het is zo dat wij volkomen worden, net zoals onze Vader volkomen is in de Barmhartigheid.”

FR. HANS STAFEL, ofm

Stichter Fazenda da Esperança

“Wij vieren de 35ste verjaardag van de stichting en vandaag schenken wij hier een glasraam dat vertelt over de talrijke gaven die wij van de Maagd Maria mochten ontvangen. Wij zeggen haar dank en vertrouwen haar heel de jeugd en de hele mensheid toe die moet leven zonder hoop.”

NELSEN GIOVANELLI

Stichter Fazenda da Asperança

“Wat 2.000 jaar geleden is gebeurd, was geen sprookje maar is pure realiteit die zich steeds weer herhaalt wanneer een jong lid van de familie met de Fazenda in contact treedt. Want dan wordt het woord weer mens in hun leven.”

De Fazenda da Eserança is een communauteit voor ontwenning van verslaafden. Ze telt heden zowat 3.000 leden en heeft ondertussen reeds aan zowat 30.000 jongeren in meer dan 130 communauteiten over de hele wereld verspreid, onderdak verleend.

De opwinding van de inwijding duurde tot in de avond wanneer de traditionele kaarsenprocessie plaats vond. Deze werd door Bruno Varriano voorgegaan.

FR. BRUNO VARRIANO, ofm

Rector en bewaarder van de Basiliek van Maria Boodschap

“Het glasraam van de Fazenda da Esperança portretteert de mensheid die door God wordt bezocht, de mensheid die de Barmhartigheid mag beleven. Wij kwamen met zoveel moois in contact en precies omwille van deze reden was deze dag zeer belangrijk voor ons want “eens te meer werd Gods project realiteit. Niets is voor Hem onmogelijk. En daar kunnen wij de vreugde van de Incarnatie van het Woord telkens weer ervaren in de vreugde van de jongeren en in de vreugde van de religieuzen die deze gave mochten ontvangen,.”

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter