Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Nieuw-Glasraam-voor-de-Basiliek-van-Mariaboodschap-te-Nazareth
      Nieuw Glasraam voor de Basiliek van Mariaboodschap te Nazareth

Nieuw Glasraam voor de Basiliek van Mariaboodschap te Nazareth

NAZARETH – Onder de vele kunstwerken die de devotie van de wereld ten aanzien van Maria uitdrukken, herbergt de Basiliek van Mariaboodschap te Nazareth momenteel ook een glasraam dat Onze-Lieve-Vrouw van de Rozekrans van Pompeï voorstelt. Het is een geschenk van de Italiaanse Landscommanderij van zuidelijk Thyrrenië van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem en het werd onlangs naar Nazareth gebracht, dit naar aanleiding van hun jaarlijkse bedevaart naar het Heilig Land.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 19 juni 2019
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken:
Klik HIER

Z.E. Ridder Grootkruis professor Dr. GIOVANNI BATTISTA ROSSI
Italiaans Landscommandeur van zuidelijk Thyrrenië van de Ridderorde van het Heilig Land van Jeruzalem

“Wij wisten ons zo geraakt door de wil van alle volkeren van de wereld om hun diepe verbondenheid met deze plaats te bevestigen. Het was op deze plaats dat deze jonge vrouw uit Galilea de aanzet gaf voor heel onze heilsgeschiedenis. Per slot van rekening werd dit alles in de idee van dit glasraam uitgewerkt.”

Het werk is een polychroom glasraam van ongeveer drie meter hoog en 1,80 m breed. Het werd op 4 juni ingezegend tijdens de misviering die in de basiliek plaats had.

F. FRANCESCO PATTON, ofm
Custode van het Heilig Land

“Nazareth is de locatie van het ja-woord van Maria en men kan zeggen dat het eveneens de plaats is van het weesgegroet Maria. Hier richtte de engel zich tot Maria met een welkomsgroet Wees gegroet Maria, vol van genade, de Heer is met u! In Pompeï is er een heiligdom dat aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozekrans is toegewijd en wij weten allen dat de rozenkrans overwegend bestaat uit het bidden van Weesgegroet Maria”

De maker van het glasraam is Don Battista Marello, een kunstenaar uit Campanië en het was de verening Vetrate Artistiche Fiorentine die met de realisatie van het werk werd belast.

Het glasraam stelt het schilderij van de Heilige Maand van Pompeï voor die over de hele wereld wordt vereerd. Het was Bartolo Longo, de enige leek uit de Ridderorde die zalig werd verklaard, die het heiligdom op het einde van de XIXste eeuw in het Campaanse stadje heeft gesticht en de gevel met dit schilderwerk liet decoreren.

Z.E. Mgr. Groot Officier TOMMASO CAPUTO
Aartsbisschop en prelaat van Pompeï

“Deze voorstelling herinnert er ons aan dat de rozenkrans een middel is om ons tot onze Verlosser te richten, die vergezeld wordt door de Heilig Moeder. De rozenkrans is immers een Mariagebed met een christologisch karakter."

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter