Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Neen-de-Patriarch-werd-niet-met-stenen-bekogeld
        Neen, de Patriarch werd niet met stenen bekogeld

Neen, de Patriarch werd niet met stenen bekogeld

BETHLEHEM – De internationale media hebben het gerucht verspreid dat de auto van Patriarch Twal op 25 december met stenen werd bekogeld. Radio Vaticaan kwam hierop terug om dit bericht te ontkennen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 17 januari 2016
  • réagir
  • 0 stem

Het Kerstfeest ging dit jaar in het Heilig Land niet in een rustige sfeer door. Er waren nieuwe daden van agressie tussen de Palestijnen en de Israëli, maar uiteindelijk hebben er als zodanig toch geen grote incidenten ten aanzien van de christen gemeenschap plaats gehad.
Bepaalde media namen evenwel enkele Israëlische persartikels over die gewag maakten van het feit dat er in het voorbije Kerstweekend door Palestijnse activisten naar het konvooi van de Latijnse Patriarch van Jeruzalem met stenen werd gegooid. Dit zou gebeurd zijn bij zijn vertrek uit Bethlehem en zijn voertuig zou hierbij beschadigd zijn geraakt.

De werkelijkheid is evenwel helemaal anders. Het konvooi kwam voorbij een poort waar elke vrijdag jonge Palestijnen stenen gooien naar een check-point dat door Israëlische soldaten wordt bemand. Dit was op vrijdag 25 december eveneens het geval. De Patriarch is er toen in geslaagd de poort voorbij te rijden, zonder dat zijn voertuig werd geraakt. De Palestijnse politie was er toen immers reeds in geslaagd de jongeren tegen het moment van de doortocht van het konvooi te kalmeren. Het ging dus geenszins om een aanval die tegen de persoon van Patriarch Twal zou zijn gericht.

Bron: Radio Vaticaan
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter