Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Nederlanse-vertaling-van-Encycliek-LAUDATO-SI
      Nederlanse vertaling van Encycliek "LAUDATO SI"

Nederlanse vertaling van Encycliek "LAUDATO SI"

BRUSSEL – Bij uitgeverij Licap verschijnt op 11 september, bij het begin van het nieuwe pastorale werkjaar, de Nederlandse vertaling van Laudato Si’, de encycliek van paus Franciscus met als thema de zorg voor de schepping.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 4 september 2015
  • réagir
  • 0 stem

In zijn schrijven over het milieu gaat de paus uit van een “integrale ecologie” die deel is van het sociale vraagstuk waarin het economische, het ecologische en het sociale samen moeten bekeken worden. Waarnemers verwachten dat deze pauselijke encycliek een grotere impact zal hebben dan de onderhandelingen van Parijs tijdens de VN-klimaatconferentie in december.

Deze nieuwe Licap uitgave wordt gepubliceerd in de reeks wereldkerkdocumenten (Wkd) 35. De Nederlandse vertaling wordt verzorgd door de Belgische bisschoppenconferentie met medewerking van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede (NRV). Mgr. Luc Van Looy, bisschop van Gent, schreef de inleiding. Jezuïet Jacques Haers schreef een begeleidende tekst bij de encycliek.

Vanaf 11 september kan U de geautoriseerde Nederlandse vertaling van de encycliek voor 11 euro in een handige brochure bestellen bij Licap, Guimardstraat 1 te 1040 Brussel. Telefoon: 02-509 96 72. De encycliek zal tevens beschikbaar zijn via de pastorale centra in de verschillende Vlaamse bisdommen.

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter