Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Milieu-de-Jordaanse-parochies-schakelen-over-op-zonne-energie
        Milieu: de Jordaanse parochies schakelen over op zonne-energie

Milieu: de Jordaanse parochies schakelen over op zonne-energie

JORDANIË – In het kader van de bescherming van het milieu en om zuiniger met energie om te gaan, hebben de parochies en de scholen in Jordanië zonnepanelen geïnstalleerd. Deze moeten het hen mogelijk maken hun eigen energie te produceren.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 21 februari 2016
  • réagir
  • 0 stem

De parochie van de Twaalf Apostelen was de eerste parochie van Zarqa om via de installatie van zonnepanelen in de eigen energie te voorzien.

In opvolging van dit initiatief zijn de parochies Fuheis, Hoson, Nortern Zarqa, al-Mafraq, Sweifieh en het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede voor hun gebouwen en scholen op hetzelfde systeem overgeschakeld. De installatie van zonnepanelen is eveneens eerstdaags voorzien in de scholen van Wasiyeh, in Madaba en in Karak.

Dit systeem laat toe om het zonnelicht in elektriciteit om te zetten. Deze energie kan onmiddellijk gebruikt worden, maar kan evengoed worden opgeslagen om later verbruikt te worden. Het doel van dit project is om de elektriciteitsfacturen te verminderen en door een kleinere Co²-uitstoot de impact op het milieu terug te dringen.
Dit initiatief komt tevens tegemoet aan de oproep van Paus Franciscus om “ons gemeenschappelijk huis te redden”. De ecologische crisis die de diversiteit vernietigt, brengt immers het bestaan van de mens in gevaar.

Bron: www.lpj.prg
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter