Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Maronitische-Patriarch-verwerpt
        Maronitische Patriarch verwerpt kritiek op bezoek aan Jeruzalem

Maronitische Patriarch verwerpt kritiek op bezoek aan Jeruzalem

Kardinaal Béchara Boutros Raï, de patriarch van Antiochië (Libanon), heeft tijdens zijn bezoek aan Frankrijk de kritiek verworpen op zijn bezoek aan Jeruzalem en Bethlehem, als lid van de delegatie van paus Franciscus.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 9 mei 2014
  • réagir
  • 0 stem

Twee pro-Hezbollah en pro-Syrische kranten hadden in hun weekendeditie zware kritiek geleverd omdat de patriarch Jeruzalem bezoekt, ook al ontmoet hij geen Israëlische politieke leiders.

De Libanese krant ’As-Safir’ bestempelt het eerste bezoek van een Maronitische patriarch sinds de oprichting van de staat Israël als een ’historische’ vergissing en een ’gevaarlijk precedent’. Volgens de krant ’ Al-Akhbar’ gaat een groep Libanese politici de patriarch alsnog proberen overtuigen om het bezoek aan Jeruzalem af te zeggen.

Kardinaal Béchara Boutros Raï betreurde in Lourdes dat sommigen olie op het vuur proberen te gieten en problemen maken waar er geen zijn. Zijn vicaris Boulos Sayah zegt het ondenkbaar is dat de Maronitische patriarch de pauselijke uitnodiging voor de historische oecumenische ontmoeting in Jeruzalem zou hebben geweigerd. "Hij reist al evenmin via een Israëlische luchthaven. Vanuit Amman, waar het pauselijk bezoek start, reist hij daarna per bus naar Bethlehem en Jeruzalem. Aansluitend bezoekt hij onze Maronitische gemeenschappen in Nazareth en Haifa." Paus Franciscus vliegt vanuit Amman per vliegtuig naar Jeruzalem.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Vaticaan & Wereldkerk

newsletter