Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Latijnse-Patriarch-Twal-vraagt
        Latijnse Patriarch Twal vraagt stopzetting van de oorlog in (...)

Latijnse Patriarch Twal vraagt stopzetting van de oorlog in Syrië

03/01/2014 - De Latijnse patriarch van Jeruzalem Fouad Twal roept in zijn kerstboodschap op tot een onmiddellijke stopzetting van de oorlog in Syrië, evenals de wapenleveringen aan de verschillende strijdende partijen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 3 januari 2014
  • réagir
  • 0 stem

De Latijnse patriarch van Jeruzalem Fouad Twal roept in zijn kerstboodschap op tot een onmiddellijke stopzetting van de oorlog in Syrië, evenals de wapenleveringen aan de verschillende strijdende partijen. De kerkleider blikt in zijn kerstboodschap vooruit naar de komst van paus Franciscus, in mei 2014. Christenen in de regio verwachten veel van dat bezoek, aldus de patriarch.

“Op dit ogenblik kunnen wij slechts denken aan de Syrische bevolking, onder wie de vele vluchtelingen in de buurlanden en elders in de wereld, die zowel fysiek als geestelijk lijden.” De patriarch roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en maant de internationale gemeenschap aan om te verhinderen dat wapenleveringen de strijdende partijen bereiken. “Politieke leiders moeten streven naar een duurzame oplossing, die voor iedereen aanvaardbaar is en die een einde maakt aan het zinloze geweld.”

De patriarch verwijst naar de onzekerheid in Irak, Egypte en Libië en herhaalt dat het conflict tussen Israël en Palestina de stabiliteit in de regio blijft ondergraven. “De hervatting van de vredesonderhandelingen is positief, maar de bouw van nieuwe Israëlische nederzettingen zijn een ernstige hindernis.” De Latijnse patriarch vraagt nog bijzondere aandacht voor de vele Afrikaanse immigranten in Israël, onder wie vele christenen.

(Kerknet)

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter