Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Jeruzalem-Expo-2015-Een-avond-in-het-teken-van-Nostrae-Aetate
        Jeruzalem Expo 2015: Een avond in het teken van Nostrae Aetate

Jeruzalem Expo 2015: Een avond in het teken van Nostrae Aetate

JERUZALEM – Gisteravond had in het Onze-Lieve-Vrouw Centrum in een feestelijke en warme sfeer de viering van de vijftigste verjaardag van Nostra Aetate plaats.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 22 november 2015
  • réagir
  • 0 stem

De Jeruzalem Expo had dit jaar als thema “Viering van de spiritualiteit van Nostra Aetate [een verklaring van het Tweede Vaticaans Concilie over de verhouding van de Katholieke Kerk tot de niet-christelijke godsdiensten: n.v.d.r.], 1965-2015”. Hiervoor kwamen op don-derdagavond een 500-tal mensen samen om eens een ander Jeruzalem te ontdekken, een Jeruzalem dat zelden of nooit door de internationale media wordt getoond.

De avond verliep in drie talen – Engels, Arabisch en Hebreeuws – en toonde via verschillende getuigenissen en voorstellingen de bezieling van genootschappen die zich voor de vrede in het Heilig Land inzetten. Onder hen bijvoorbeeld de organisatie “A Heart for Peace” die Israëli-sche en Palestijnse artsen verenigt, “Neve Shalom – Wahat al Salam” een dorp dat zowel door Joden als door Arabieren wordt bewoond, die samen ijveren voor broederschap en ver-standhouding onder de twee volkeren. Zij doen dit door middel van onderwijs en opvoeding, alsook via de Focolari Beweging.

Verschillende presentaties werden opgevoerd, zoals een voorstelling van het Galilea Circus, een stichting voor de opvoeding van jonge Joden en Arabieren. Ook was er tijd voor gezang en dans die door groepen uit verschillende geloofsovertuigingen werden gebracht.

Dit evenement was voor de aanwezigen een uitstekende gelegenheid om met de verschillende acties kennis te maken die voor de vrede en het vredevol samenleven in het Heilig Land wor-den opgezet. De avond werd afgesloten met een maaltijd die door verschillende religieuze gemeenschappen werd bereid.

Thomas Charrière voor www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter