Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Jaarlijkse-Pelgrimstocht-naar-de-plaats-van-het-Doopsel-van-Christus
        Jaarlijkse Pelgrimstocht naar de plaats van het Doopsel van (...)

Jaarlijkse Pelgrimstocht naar de plaats van het Doopsel van Christus

JORDANIË – Z.G. Mgr. Fouad Twal, de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, heeft op vrijdag 8 januari ter gelegenheid van het feest van de Openbaring op de site van het Doopsel van Christus de mis opgedragen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 januari 2016
  • réagir
  • 0 stem

Talrijke katholieken uit Jordanië en uit andere Arabische landen hebben elkaar naar aanleiding van de nationale pelgrimstocht opnieuw ontmoet. Deze tocht vindt sedert het jaar 2000 jaarlijks telkens opnieuw plaats op de site van het Doopsel van Christus.
Z.G. Mgr. Fouad Twal, Latijnse Patriarch van Jeruzalem en voorzitter van de Raad van katholieke bisschoppen in het Heilig Land (AOCTS), ging bij deze gelegenheid voor in de eucharistieviering. Deze werd opgedragen in de Latijnse kerk van het Doopsel van Christus op de oostelijke Jordaanoever. De katholieke bisschoppen, talrijke priesters en de officiële instanties van Jordanië waren eveneens op deze viering aanwezig.

In zijn homilie herinnerde Patriarch Twal met klem aan de “honger naar vrede”. Dit is zeker in het Midden-Oosten het geval. Deze regio wordt immers sedert lange tijd zwaar door daden van agressie en oorlog beproefd. Hij wees op de dwingende nood aan barmhartigheid en verzoening. In dit Heilig Jaar zijn beide meer dan ooit aan de orde en genieten aldus tevens de steun van Paus Franciscus. De Patriarch lanceerde eens te meer een oproep aan alle christenen om Jordanië te bezoeken. Dit land is rijk aan archeologische en religieuze plaatsen en maakt integraal deel uit van het Heilig Land.

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter