Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Irakese-christene-vluchtelingen-bezoeken-Jerash
        Irakese christene vluchtelingen bezoeken Jerash

Irakese christene vluchtelingen bezoeken Jerash

JERASH – Een honderdtal Irakese christene vluchtelingen die in de parochie van Madaba (Jordanië) zijn gehuisvest, hadden het genoegen een bezoek te brengen aan de oude stad Jerash (antieke stadskern van Antiochië). Het betreft, na een eerder bezoek aan Petra, een tweede initiatief van het Bureau voor Projectontwikkeling van het Patriarchaat.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 31 mei 2015
  • réagir
  • 0 stem

De daguitstap gaf aan ruim honderd christene vluchtelingen de kans de antieke stad Jerash in Jordanië te bezoeken. Dit is de site van de Grieks-Romeinse stadskern van Gerasa, ook wel Antiochië genoemd.

Deze dag was het resultaat van de humanitaire initiatieven voor vluchtelingen van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem. Deze willen de vluchtelingen enige ontspanning aanbieden ten einde hen te helpen wat op adem te komen en opnieuw moed te scheppen, vooral in het licht van hun onzekere toekomst en na alles wat zij in Irak hebben doorstaan. Dit initiatief kwam tot stand dank zij ondermeer de ondersteuning vanwege de humanitaire hulp van het Latijns Patriarchaat en de inbreng van een zeer vrijgevige christen in het Heilig Land.

Het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede is tevens pionier op het sociaal domein en biedt aan vluchtelingen tevens een cursusprogramma Engels, Informatica en Lichamelijke Opvoeding.

Het is de bedoeling om dit programma ook zo snel mogelijk beschikbaar te stellen in andere parochies van de regio die Irakese vluchtelingen opvangen of er zich op voorbereiden.

Bron: www.lpj.org
Vertaling: l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

Documents joints

newsletter