Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Hitterecord-in-het-Heilig-Land
        Hitterecord in het Heilig Land

Hitterecord in het Heilig Land

JERUZALEM - Een hitterecord zowat overal in het Nabije- en Midden-Oosten, in het bijzonder in Israël en Palestina, waarbij verzengende temperaturen werden vastgesteld.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 augustus 2015
  • réagir
  • 0 stem

Van bij het ochtendgloren is de warmte verstikkend. In Jeruzalem, zoals overigens in heel het Heilig Land, draaien de temperaturen constant rond de 40° en meer, in de Jordaanvallei werd zelfs 48° geregistreerd. Volgens de Israëlische meteorologische dienst (IMS) was de nacht van 2 augustus de warmste van het jaar en zal deze stomende hittegolf die de hele regio van het Midden-Oosten treft, nog heel de week blijven duren.

Een van de onmiddellijke gevolgen van deze hondsdagen is dat in Israël het elektriciteitsverbruik - onlosmakelijk met het aircogebruik verbonden - alle records heeft gebroken. Alleen al op maandag werd een verbruik van 12.800 megawatt opgetekend.

Hoe dan ook, de bewoners van het Heilig Land zijn op zoek naar verfrissingen en hiervoor zijn alle middelen goed. Voor sommigen betekent dit verkwikking zoeken in geacclimatiseerde ruimten, anderen gaan baden, zoals in Ein Fawwar, ergens tussen Jeruzalem en Jericho, waar talrijke Palestijnen en Israëlieten samen van het heerlijke frisse water van de natuurlijke bron konden genieten.
Deze temperaturen hebben alvast noch de toeristen, noch de pelgrims ontmoedigd. Alleen of in groep zwerven ze vrolijk door het labyrint van straatjes in de Heilige Stad, met de zonnebril op de neus, de hoed op het hoofd, de waterfles in de hand en... de lach op het gelaat.

Manuella Affejee voor www.lpj.org
Vertaling: l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter