Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-aantal-christenen-in-Israel-stijgt
        Het aantal christenen in Israël stijgt

Het aantal christenen in Israël stijgt

JERUZALEM – De christenen bevinden zich in het Heilig Land in een minderheidssituatie, maar hun aantal gaat ondanks alles in stijgende lijn.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 16 januari 2017
  • réagir
  • 0 stem

Het Centraal Bureau voor Statistiek in Israël heeft naar jaarlijkse gewoonte de cijfers gepubliceerd van de christen aanwezigheid op Israëlisch grondgebied. Het aantal christenen wordt voor 2016 op een 170.000 geschat, hetgeen overeenkomt met 2% van het bevolkingsaantal van de Hebreeuwse staat.

78,9% van de christenen zijn Palestijnen en bezitten het Israëlisch burgerschap. De overige 22% zijn het gevolg van de immigratiegolven van de voorbije decennia en komen overwegend uit de landen van de vroegere Sovjet-Unie die, conform met de Terugkeerwet, hun verwanten naar Israël zijn gevolgd.

De cijfers houden geen rekening met de duizenden geïmmigreerde arbeidskrachten en mensen die asiel hebben aangevraagd. Onder deze laatste bevinden zich een groot aantal Filipino’s en Afrikanen.

Volgens P. David Neuhaus, de patriarchaal vicaris die belast is met de pastoraal onder de migranten, moeten de christenen in het Heilig Land, of het nu om autochtonen of migranten gaat, aan twee belangrijke uitdagingen het hoofd bieden. Enerzijds de drang om te emigreren en anderzijds de verleiding om zich binnen een geseculariseerde samenleving te laten opslorpen. Voor P. Neuhaus moeten de christenen wel degelijk hun bijdrage leveren aan de opbouw van de Israëlische samenleving, maar dan wel zonder hun eigenheid prijs te geven. Ze moeten zich ten zeerste bewust zijn van hun specifieke roeping in het Land van de Verlossing.

Bron: RadioVatican

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter