Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-Latijnse-Patriarchaat-lanceert-een-oproep-tot-kalmte
        Het Latijnse Patriarchaat lanceert een oproep tot kalmte

Het Latijnse Patriarchaat lanceert een oproep tot kalmte

HEILIG LAND – De gewelddadigheden van de voorbije dagen wakkeren de vrees aan dat de hele regio in vuur en vlam dreigt te geraken. Het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem doet dan ook een sterke oproep tot kalmte en vraagt aan de Israëlische en Palestijnse autoriteiten hun onderhandelingen te hervatten.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 17 oktober 2015
  • réagir
  • 0 stem

De sintels van de wanhoop die door een sfeer van haat worden aangewakkerd, vormen eens te meer een zware bedreiging voor het leven in het toch al zo gehavend Heilig Land. De nieuwe vlaag van geweld die doorheen Israël en Palestina raast, verontrust het Latijnse Patriarchaat in Jeruzalem ten zeerste. Het veroordeelt dan ook de moordende gebeurtenissen van de laatste dagen en daaruit dreigende escalatie van gewelddadigheid. Het lanceert dan ook met aandrang een oproep tot kalmte.

De ernst van de toestand vereist dat de betrokken partijen, met name Israël en Palestina, blijken van moed aan de dag leggen en opnieuw aan de onderhandelingstafel gaan plaats nemen. Deze onderhandelingen dienen op een solide en tevens eerlijke basis gevoerd te worden, dit volgens de afspraken zoals deze in de resoluties van de Verenigde Naties zijn beschreven.

Wij kunnen niet aanvaarden dat haat en bloedvergieten in dit drievoudig heilig land kracht van wet krijgen.

Wij vragen met aandrang dat alle gelovigen voor het Heilig Land zouden bidden, voor zijn volk en voor Jeruzalem, stad van de Vrede.

Het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter