Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-Latijns-Patriarchaat-veroordeelt-de-nieuwe-Israelische-wet-die-de
        Het Latijns Patriarchaat veroordeelt de nieuwe Israëlische wet die de (...)

Het Latijns Patriarchaat veroordeelt de nieuwe Israëlische wet die de onteigening van Palestijnse gronden goedkeurt

COMMUNIQUE – In de nacht van 6 februari 2017 nam de Knesset een nieuwe wet aan. Deze maakt het de Israëlische staat mogelijk om Palestijnse privéterreinen, waarop door Israëli’s zonder toestemming werd gebouwd, te onteigenen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 21 februari 2017
  • réagir
  • 0 stem

“Het Latijns Patriarchaat veroordeelt met klem deze onrechtvaardige en eenzijdige wet die de feitelijke annexatie toestaat van Palestijnse privégronden ten voordele van Israëlische kolonisatie. Een dergelijke wet ondermijnt de twee-staten-oplossing en heeft tot gevolg dat de hoop op vrede steeds verder verwijderd raakt. De wet dreigt tevens zeer zware consequenties te hebben.

Het Latijns Patriarchaat spreekt haar fundamentele bezorgdheid uit ten aanzien van de kansen op vrede en rechtvaardigheid in het Heilig Land. Het roept tevens alle leiders op om in alle doortastendheid beslissingen te nemen die de vrede, rechtvaardigheid en de waardigheid van elkeen dienen.

Het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem.”

Vertaling: l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter