Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-Kruis-van-Jeruzalem
      "La Croix de Jérusalem" – Newsletter 46 - Lente 2017

"La Croix de Jérusalem" – Newsletter 46 - Lente 2017

ROME – Het Grootmeesterschap heeft zopas het nieuwe magazine “LA CROIX DE JERUSALEM” verspreid. Dit zal van nu af aan de “Annales de l’Ordre” vervangen. Het nieuwe magazine beslaat het jaar 2016.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 28 mei 2017
  • réagir
  • 0 stem

Het nieuwe magazine heet voortaan LA CROIX DE JERUZALEM . Hiermee wordt verwezen naar het insigne dat wij duidelijk zichtbaar dragen en dat symbool staat voor de bijzondere giften van onze leden ten dienste van het Latijns Patriarchaat. Het jaar 2016 is een bevestiging van de uitgesproken vrijgevige tendens van de voorbije jaren.

De talrijke bezoeken die Kardinaal Edwin O’Brien, Grootmeester van de Orde, aan de vele landscommanderijen over heel de wereld aflegt, dragen in grote mate bij tot een bijzondere vitaliteit. Het aantal leden van de Orde gaat in stijgende lijn en het spirituele leven binnen de landscommanderijen gaat er stelselmatig op vooruit.

In deze bijzonder moeilijke tijden voor de christenen die de Bijbelse plaatsen bewonen, bevordert het besef dat het onze plicht is om de nieuwe Apostolische Administrator, Mgr. ¨Pierbattista Pizzaballa, ten volle in zijn taak te ondersteunen. Dit stimuleert destemeer onze inzet voor tal van pastorale initiatieven en projecten (scholen, parochies, opvang van vluchtelingen…)

Het magazine besteedt heel wat aandacht aan de bijzondere momenten van de aanstelling van Mgr. Pizzaballa. Achteraan in het blad neemt hijzelf het woord en geeft ons zo de kans om hem wat beter te leren kennen. Er wordt ook ingegaan op de betekenis van het Jaar van de Barmhartigheid, dit zowel voor de universele Kerk, het Heilig Land als voor de Orde, waarvan tal van leden op een actieve wijze aan dit jubeljaar hebben deelgenomen.

Om het magazine te raadplegen: klik HIER
(Op de bladzijden 79/80 vindt men het getuigenis van Gregory Tugendhat, jong lid van onze Landscommanderij).

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter