Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Het-Feest-van-de-Belgische-Dynastie-werd-in-Jeruzalem-gevierd
        Het Feest van de Belgische Dynastie werd in Jeruzalem gevierd

Het Feest van de Belgische Dynastie werd in Jeruzalem gevierd

JERUZALEM – Op 13 november heeft de Custode van het Heilig Land hulde gebracht aan de vriendschapsbanden die haar met België verbindt. Er werd naar aanleiding van de Dag van de Dynastie ter ere van Koning Filip een plechtige mis opgedragen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 28 november 2016
  • réagir
  • 0 stem

Op de eerste rij zat de Consul-Generaal van België, Bruno Jans. Sedert drie jaar - het vierde jaar van zijn ambtstermijn is ingezet - is hij de Belgische vertegenwoordiger in Jeruzalem en Palestina. Dit jaar was bovendien ook nog de Belgische Ambassadeur voor Israël, Z.E. Olivier Belle, aanwezig. Deze laatste is nog maar recentelijk in Israël aangekomen en hij heeft pas op 8 november zijn geloofsbrieven aan President Reuven Rivlin overhandigd.
Het was dan ook de eerste keer dat hij aan dergelijke plechtigheid in Jeruzalem participeerde. Dit is een bijzondere gebeurtenis voor de stad Jeruzalem die op die wijze via een liturgische plechtigheid aan de vier beschermende Latijnse landen voor de christenen in Israël de passende hulde willen betuigen en hen tevens willen danken voor al de inspanningen die zij in het verleden hiertoe reeds hebben ondernomen en in de toekomst zullen blijven op zich nemen.
Het was onze confrater Pater Christian Eeckhout, dominicaan, die de homilie uitsprak. Bij die gelegenheid herinnerde hij de aanwezigen aan het feit dat voor elke mens steeds een toekomst is weggelegd mits hij maar met God samenwerkt.
De missen op het consulaat worden gewoonlijk met een verpozing met enige zoetigheden en een drankje afgesloten. En op deze zonnige zondag werd ook deze traditie ten volle gerespecteerd.

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter