Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Heropening-van-de-Gevangenis-van-Christus-in-het-Heilig-Graf-te-Jeruzalem
        Heropening van de “Gevangenis van Christus” in het Heilig Graf te (...)

Heropening van de “Gevangenis van Christus” in het Heilig Graf te Jeruzalem

JERUZALEM – De kapel die op de plaats werd gebouwd, waar volgens de christelijke traditie Jezus alvorens gekruisigd te worden, door de Romeinse soldaten werd gevangen gehouden, is opnieuw geopend. Deze bleef een tijdlang gesloten als gevolg van de herstellingswerken in de Basiliek van het Heilig Graf te Jeruzalem.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 2 april 2019
  • réagir
  • 0 stem

De traditie wil dat op deze plaats Jezus werd vastgehouden nadat Hij zijn Kruisweg over de Via Dolorosa had beëindigd. Hier zou Hij gewacht hebben tot wanneer het kruis was geïnstalleerd waarop hij ter dood zou worden gebracht.

In deze kapel treft men in de rotsen twee gaten aan in de vorm van een kruis. Deze zouden, opnieuw volgens de traditie, gediend hebben om er Jezus’ voeten in vast te binden. De twee gaten worden door een ruit beschermd en zijn met een icoon versierd. Deze stelt Jezus voor met vastgebonden handen en voeten.

De locatie heeft de voorbije jaren heel wat herstellingswerken ondergaan als gevolg van een brand die heel zware materiële schade tot gevolg had.

Alhoewel de kapel zich in een deel bevindt dat volgens het Status Quo onder de verantwoordelijkheid valt van de Grieks-Orthodoxe Kerk, wordt ze tijdens de processies die op het einde van elke week worden gehouden ook door de christenen van de Armeense Kerk en de Franciscanen van de Custode vereerd.

Bron: : i24news,
La Croix

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter