Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Grote-feestelijkheden-in-Home-Onze-Lieve-Vrouw-van-Smarten-te-Jeruzalem
        Grote feestelijkheden in Home Onze-Lieve-Vrouw van Smarten te (...)

Grote feestelijkheden in Home Onze-Lieve-Vrouw van Smarten te Jeruzalem

ISRAEL – Sedert decennia ligt het Home Onze-Lieve-Vrouw van Smarten tal van Belgische pelgrims nauw aan het hart. Het was recent de locatie van het feest ter ere van het 150-jarig bestaan van de congregatie die het home heeft opgericht en het bezielt.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 21 oktober 2016
  • réagir
  • 0 stem

Het Home Onze-Lieve-Vrouw van Smarten is een tehuis voor bejaarden in de Ras el Amudwijk te Jeruzalem. Op zondag 18 september was het home in feest omwille van het 150-jarig bestaan van de Congregatie de Dochters van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten.
Het tehuis bevindt zich in Abu Dis, achter de Olijfberg te Jeruzalem. Het richt zich tot Palestijnse bejaarde mannen en vrouwen van alle geloofsovertuigingen en het huisvest eveneens een aantal priesters en religieuzen uit het Patriarchaat. Het Home werd in 1957 door de Congregatie van de Dochters van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten opgericht. Het moederhuis van deze congregatie bevindt zich in Tarbes (Frankrijk).
De zusters van deze congregatie zijn nog steeds de bezielers van dit tehuis. Zij worden in hun taak bijgestaan door een ploeg van lokale bedienden alsook door vrijwilligers van alle nationaliteiten. Van bij de oprichting werden er vooral arme en eenzame mannen en vrouwen opgevangen om er van de nodige zorgen en enig gezelschap te genieten, dit zowel op geestelijk als op menselijk vlak. Daarbij werd steeds de individuele geloofsovertuiging van elkeen gerespecteerd.
Aan allen de beste gelukwensen naar aanleiding van dit feest.

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter