Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Gaudet-Mater-Ecclesia-Veertien-nieuwe-leden-voor-de-Belgische-Landscommanderij
        Gaudet Mater Ecclesia: Veertien nieuwe leden voor de Belgische (...)

Gaudet Mater Ecclesia: Veertien nieuwe leden voor de Belgische Landscommanderij

BRUSSEL – Op zaterdag 9 juni 2018 mocht de Belgische Landscommanderij veertien nieuwe leden in haar midden verwelkomen. Twee dames en twaalf ridders vullen de rangen voortaan aan.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 17 juni 2018
  • réagir
  • 0 stem

Al hebben ze een zeer uiteenlopende horizon, kunnen ze op heel diverse ervaringen terugblikken en vertegenwoordigen zij verschillende leeftijdscategorieën, toch hebben allen één belangrijk kenmerk gemeen: zij weten zich verenigd in hun liefde voor het Heilig Land en in de dienstbaarheid ten aanzien van hun christen broeders en zusters die in dit zwaar geteisterd land leven.

Zij werden in de Belgische Landscommanderij opgenomen tijdens een schitterende viering die in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Overwinning aan de Zavel te Brussel heeft plaats gehad en die door Kardinaal Edwin O’Brien, Grootmeester van de Orde, werd voorgegaan.

Laten wij ons samen verenigen in het gebed aan Onze-Lieve-Vrouw, Koningin van Palestina, alsook aan de heiligen Marie-Alphonsine en Marie de Jésus. Dat zij over onze nieuwe leden en hun plechtig engagement dat zij op 9 juni hebben uitgesproken, mogen waken. Dat de nieuwe ridders en dames zich mogen gesteund weten door de warme aanwezigheid en de samenhorigheid vanwege alle ridders en dames die hen tijdens de plechtigheid omringden.

Eerstdaags vindt u de reportage, video en foto’s van de plechtigheid op onze website.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter