Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Gaudet-Mater-Ecclesia-Twaalf-nieuwe-leden-voor-onze-Landscommanderij
        Gaudet Mater Ecclesia: Twaalf nieuwe leden voor onze Landscommanderij

Gaudet Mater Ecclesia: Twaalf nieuwe leden voor onze Landscommanderij

BRUSSEL – Op zaterdag 10 juni 2017 mocht de Belgische Landscommanderij twaalf nieuwe leden verwelkomen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 23 juni 2017
  • réagir
  • 0 stem

Tijdens de H. Mis ter ere van de Heilig Geest werden vier dames en acht mannen (waaronder twee priesters) door Mgr. Fouad Twal, Latijns Patriarch Emeritus van Jeruzalem ingekleed in de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem. De plechtige investituur had plaats in de kapittelkerk Onze-Lieve-Vrouw van de Overwinning aan de Zavel te Brussel.

Een week eerder namen de kandidaten in de abdij van Maredsous deel aan een bezinningsweekend onder de spirituele leiding van Kanunnik Rijcken, geestelijke ceremoniemeester van de Orde. Op de vooravond van de inkleding bereidden de kandidaten zich tijdens de Ridderwake in gebed op de eigenlijke investituur voor. Tijdens deze gebedsviering in de kapittelkerk spraken zij in de handen van Mgr. Jean Kockerols, Grootprior van de Landscommanderij, hun plechtig engagement uit. De wake werd doorheen de intense gebedsmomenten zowel door de kandidaten als door heel wat aanwezigen als zeer intens en ingrijpend beleefd.

Kunnen we de kandidaten inzake hun horizon, leeftijd, ervaring en deskundigheid als zeer verscheiden omschrijven, dan hebben zij in ieder geval allen de liefde voor het Heilig Land en de dienstbaarheid voor hun broeders en zusters in dit verscheurde land gemeen.

Laten wij ons gebed richten tot Onze-Lieve-Vrouw, Koningin van Palestina, maar eveneens tot de Heilige Marie-Alfonsine en de Heilige Maria van Jezus. Dat zij over de nieuwe leden en hun nieuw aangegaan engagement zouden waken en dat deze zich hierin ondersteund zouden weten door de warme aanwezigheid van alle leden van de Belgische Landscommanderij.

Verslag, video’s en foto’s elders op de website!

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter