Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Gaudet-Mater-Ecclesia-Tien-wijdingen-bij-de-Franciscanen
        Gaudet Mater Ecclesia : Tien wijdingen bij de Franciscanen

Gaudet Mater Ecclesia : Tien wijdingen bij de Franciscanen

JERUZALEM - Op 29 juni 2015 werden tien Franciscanen gewijd. Zes onder hen werden priester, vier anderen werden lid van het diaconaat.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 8 juli 2015
  • réagir
  • 0 stem

Fouad Twal die de viering voorging, wist zich omringd door een grote groep priesters, franciscanen, parochianen, vrienden en bovendal door de familieleden van de nieuwe wijdelingen. Deze waren zowat van overal afkomstig: uit Europa, Quebec, Zuid-Amerika of elders in de wereld. De Kerk van de Helige Verlosser, de kerk van het klooster van de custode in Jeruzalem, zat nokvol.

Allen waren zij gekomen om hun broeders Ulise, Filip, Alberto, Mario en Filiberto bij hun priesterwijding, alsook Bozo, Andrew, Hugo en rodelfo bijhun diaconaat te omringen. Allen zijn franciscaan en sommigen zijn reeds in meerdere kloosters in het Heilig Land ingeschakeld. Toch hield de Patriarch eraan hen in zijn homilie te herinneren aan het feit dat hun “wijding als een geschenk van god aan de Custodie moet beschouwd worden. Maar het is tevens een geschenk van de Custodie aan de lokale en de universele Kerk.”

Meer nog, hij benadrukt dat “de Kerk hen de middelen ter beschikking stelt om hun zending te vervullen. Onder deze middelen zijn: het kruis dat zij dienen te dragen, het onbegrip dat zij moeten verdragen, hun franciscaner pij die zij moeten dragen, met alle consequenties die dit met zich zal meebrengen.”

“Draag in u de liefde voor dit Land. Verhaal uw vrienden en kennissen over uw zending, maak van alle volgelingen getrouwen van de Heer en behoeders van dit Land, van zijn bewoners en van zijn geschiedenis.”

Na de mis, terwijl sommigen zich naar de wijdelingen haastten om hun zegen te ontvangen of om hen te feliciteren, verzamelden anderen zich rond een heerlijk glas om volop de vreugde van dit feest te beleven.

Het feest werd tenslotte in het klooster verder gezet om er van de feestmaaltijd te genieten en er dat aan de nacht te dansen op het ritme van de Mexicaanse of wereldwijde muziek.

Pierre Loup de Raucourt voor www.lpj.org
Vertaling: l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter