Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Feest-van-het-Kostbaar-Bloed-in-de-Basiliek-van-Gethsemane
      Feest van het Kostbaar Bloed in de Basiliek van Gethsemane

Feest van het Kostbaar Bloed in de Basiliek van Gethsemane

JERUZALEM – Op 1 juli vierde de Kerk in de Basiliek van Gethsemane het feest van het Kostbaar Bloed van onze Heer Jezus Christus. Deze basiliek ligt aan de voet van de Olijfberg. De Eucharistieviering werd voorgegaan door Mgr. Francesco Patton, Custode van het Heilig Land.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 10 juli 2019
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken: klik HIER

De zweetdruppels van Jezus, die tijdens zijn doodsangst in de Hof van Olijven als bloed op de rotsen vielen, zijn het symbool van het ontkiemende zaad van het heil van de mensheid. Enkele uren later, als voltrekking van het heil van de mensen, werd Zijn Bloed op het Kruis vergoten.

P. FRANCESCO PATTON, ofm

Custode van het Heilig Land

“Hier vielen enkele druppels bloed en zweet op de rotsbodem. En enkele uren later, op de Calvarieberg, gaf Jezus zichzelf tot en met zijn laatste druppel bloed. Dit betekent het wegschenken van het leven uit Liefde voor ons en als offer voor ons heil.”

Na het vieren van het Feest van het Heilig Sacrament wordt heel de maand juli toegewijd aan het Kostbaar Bloed van Jezus. Het uitstrooien van rode rozenblaadjes op de rotsen staat symbool voor de zweetdruppels van Jezus die, volgens het Evangelie van de Heilige Lucas, tijdens Zijn doodsangst als bloeddruppels neervielen op de rotsen, alvorens Hij aan de soldaten zou uitgeleverd worden.

P. FRANCESCO PATTON, ofm

Custode van het Heilig Land

“Kom naar deze plaats en doe zoals Jezus. Laten wij ons in harmonie brengen met de wil van de Vader en laten wij ons klaar houden om ons leven te geven. Voor ons zal dit niet op het kruis gebeuren, maar in de gewone dagdagelijkse omstandigheden.”

Op de plaats waar Jezus heeft geweend en waar Hij bad: “Heer, indien U het wil, laat deze beker aan mij voorbijgaan” leerde de Heer Jezus ons dat de goddelijke logica verschilt van de logica van de mensen.

P. FRANCESCO PATTON, ofm

Custode van het Heilig Land

“Voor de lokale gemeenschap gaat het hier om een feest dat ons moet aanzetten om na te denken over de wijze waarop Jezus zelf op een heel veeleisende manier heeft geleefd en zichzelf in offerende Liefde en trouw aan de wil van zijn Vader heeft overgeleverd. Ondertussen is dit niet enkel voor de lokale gemeenschap een realiteit geworden, maar voor alle christenen en voor alle pelgrims ter wereld.”

De zonde vroeg voor het aanschijn van de eeuwige en heilige God een ongelimiteerd offer. Dit verliep via het Kostbaar Bloed van het Lam Gods.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter