Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-zijtak-van-het-antieke-aquaduct-van-Jeruzalem-ontdekt
        Een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem ontdekt

Een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem ontdekt

JERUZALEM - In de oostelijke wijk Umm Tuba, in de buurt van de kolonie Har Homa, is bij de aanleg van een nieuwe rioolbedding een zijtak van het antieke aquaduct van Jeruzalem bloot gelegd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 31 mei 2015
  • réagir
  • 0 stem

Yaacov Billig is archeoloog bij de overheidsinstelling voor oudheidkunde in Israël en heeft deze opzoekingen geleid. Volgens hem werd dit aquaduct in de 2de eeuw voor Christus, onder de koningen van de Hasmoneeërs gebouwd.

Het moest Jeruzalem van water voorzien. Het aquaduct vertrekt bij de bron Ein Eitam, in de buurt van de zwembaden van Salomon, ten zuiden van Bethlehem. Over een afstand van ongeveer 21km kent het aquaduct een gering verval. Na de tussenkomst van de archeologen werd dit deel van het aquaduct opnieuw onder de grond geborgen.

Het vervolg van dit bericht kan (in het Engels) geraadpleegd worden op antiquities.org.il

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter