Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-nieuwe-kanselier-voor-de-Belgische-Landscommanderij
        Een nieuwe kanselier voor de Belgische Landscommanderij

Een nieuwe kanselier voor de Belgische Landscommanderij

BRUSSEL – Het Grootmeesterschap heeft de benoeming bevestigd van Commandant b.d. Benoît Sibille tot kanselier van de Belgische Landscommanderij.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 27 juni 2018
  • réagir
  • 0 stem

Naar aanleiding van het laatste kapittel deelde de Landscommandeur Z.E. Jean-Pierre Fierens reeds mee dat Admiraal b.d. Charles Thibaut de Maisières te kennen had gegeven dat hij zijn mandaat van kanselier ter beschikking wenste te stellen. Hij heeft dit mandaat met veel talent en met een grote nauwgezetheid gedurende 14 jaar uitgeoefend.

De naam van zijn opvolger kon toen evenwel nog niet worden meegedeeld omdat de benoeming door Rome nog niet was uitgesproken.

Commandant Benoît Sibille

Het Grootmeesterschap heeft de voorbije week de benoeming van Commandant b.d. Benoît Sibille tot kanselier van de Belgische Landscommanderij bekrachtigd.

Benoît Sibille is momenteel gedelegeerd bestuurder van een onderneming die onder meer actief is in de sector van de dienstencheques en die meer dan 2.600 werknemers telt.

Hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School in het Koninklijk Hoger Instituut van Defensie en in het ICHEC.

Gedurende meer dan zeven jaar stond hij aan het hoofd van de Protocoldienst van Defensie en in deze hoedanigheid heeft hij zijn militaire loopbaan beëindigd. Daarvóór vervulde hij de functie van militair adviseur voor het Midden-Oosten. In deze periode nam hij deel aan twee opdrachten van de blauwhelmen in Zuid-Libanon. Hij was ook tweede commandant van de 2de Jagers te Paard en in deze hoedanigheid nam hij deel aan missies in Kongo en in Kosovo. Een tijdlang was hij ook nog instructeur in Leopoldsburg.

In 2015 werd hij in de kapittelkerk van de Zavel opgenomen in de Belgische Landscommanderij van de Ridderorde van het Heilig Graf in Jeruzalem en een jaar later nam hij met de Orde deel aan de bedevaart naar het Heilig Land.

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter