Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-nieuw-Raadslid-voor-de-Belgische-Landscommanderij
        Een nieuw Raadslid voor de Belgische Landscommanderij

Een nieuw Raadslid voor de Belgische Landscommanderij

BRUSSEL – Het Grootmeesterschap heeft aan de Belgische Landscommanderij het “nihil obstat” overgemaakt en haar waardering uitgesproken bij de aanstelling van dhr. Peter Nédée als lid van de Raad van de Landscommanderij.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 19 juni 2019
  • réagir
  • 0 stem

Dhr. Peter Nédée werd op 20 april 1949 in Mortsel geboren en is wisselagent. Hij is Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van het Directiecomité van “Nédée & Co” en van “Nédée & Co Luxemburg”. In 1974 trad hij in het huwelijk met Mvr. Rita Deckers, Dame bij de Ridderorde. Zij hebben twee kinderen en wonen in Antwerpen.

Peter is Kapelmeester van de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw-Lof bij de kathedraal van Antwerpen en hij is bovendien secretaris van de Gilde van Onze-Lieve-Vrouw-Lof. Hij is ook heel werkzaam in tal van sociale werken binnen zijn parochie, bij AMADE ANTWERPEN en AMADE BELGIE. Hij is tevens “Patron of Arts in the Vatican Museums”.

In juni 2015 trad hij toe tot de Belgische Landscommanderij van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem.

Peter heeft zich reeds een tiental keer ten dienste gesteld als vertegenwoordiger van de Landscommanderij bij de plechtige investituren in het buitenland. Hij houdt hierbij de beste herinneringen over aan zijn ontmoetingen met gepassioneerde en boeiende Ordeleden in Europa en aan het ontdekken van diverse interpretaties van de fundamentele waarden van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem.

In de Raad van de Belgische Landscommanderij volgt hij vanaf 14 juni dhr. Dominique EEMAN op die omwille van persoonlijke redenen gevraagd heeft om van zijn functie als lid van de Raad ontheven te worden.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter