Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-mozaiek-van-Onze-Lieve-Vrouw-van-Irak-ingewijd-in-Nazareth
      Een mozaïek van Onze-Lieve-Vrouw van Irak ingewijd in Nazareth

Een mozaïek van Onze-Lieve-Vrouw van Irak ingewijd in Nazareth

NAZARETH – De Basiliek van de Aankondiging in Nazareth telt rondom het koor heel wat afbeeldingen van de Maagd Maria. Zij zijn de uitdrukking van de devotie en de genegenheid van verschillende volkeren en culturen ten aanzien van de Moeder van Jezus. Op 13 maart werd door Mgr. Alberto Ortega, Apostolische Nuntius voor Jordanië en Irak, een nieuwe mozaïek van Onze-Lieve-Vrouw van Irak ingezegend.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 26 maart 2019
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken; klik HIER

Z.E. Mgr. ALBERTO ORTEGA MARTIN

Apostolische Nuntius voor Jordanië en Irak

"Het is heel mooi om hier de beeltenis van de Heilige Maagd van Irak te mogen inzegenen zodat ze hier in het Heilig Land te Nazareth kan aanwezig zijn. De Maagd van Irak, het land dat zo nabij is en tegelijk ook deel uitmaakt van het Heilig Land waar alles eens is begonnen. Het is de gelegenheid om alle Iraakse christenen, die zo’n moeilijke tijd hebben gekend, onder de bescherming van Onze-Lieve-Vrouw te plaatsen. Het is de gelegenheid om God ook te danken omdat deze christenen stilaan de grootste beproevingen aan het overwinnen zijn. Wij doen een oproep om vrede voor alle Irakezen."

De plechtigheid had plaats op het einde van de vergadering van de Raad van de kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders van het Heilig Land die hier had plaats gehad. Een andere speciale en tegelijk aangrijpende aanwezigheid was deze van een groep pelgrims van Iraakse emigranten uit Nederland.

HAYTHAM AMRAWI

Iraakse toeristische gids – Nederland

“Vandaag heb ik een grote vreugde mogen ervaren omdat wij aan de zegening van deze beeltenis hebben mogen participeren. Eigenlijk was dit volledig toevallig omdat wij net nu hier op doorreis waren. Er bestaat immers niet zoveel dat aan ons leven een even grote zin geeft als onze grote Moeder, de Maagd Maria.”

Koningin van de Vrede – het is een van de titels waarmee de Heilige Maagd door zoveel pelgrims wordt aanroepen. Nu, met deze nieuwe mozaïek, zullen de pelgrims een bijkomende beeltenis hebben voor dewelke zij om haar tussenkomst en bemiddeling voor vrede zullen kunnen vragen.

F. FRANCESCO PATTON ofm

Custode van het Heilig Land

“Van hier in Nazareth, de plaats waar de incarnatie van Gods Zoon heeft plaats gehad, vragen wij aan Maria om haar moederlijke mantel over ons uit te strekken. Zij is de Moeder van Gods Zoon, maar tegelijk ook de moeder van heel de Kerk. Wij vragen haar om haar mantel in het bijzonder beschermend over de christenen van Irak uit te spreiden.”

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter