Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Een-heel-speciale-dag-voor-de-christen-Irakese-vluchtelingen-in-Jordanie
        Een heel speciale dag voor de christen Irakese vluchtelingen in (...)

Een heel speciale dag voor de christen Irakese vluchtelingen in Jordanië

PETRA – Zesenveertig christen Irakese vluchtelingen in Jordanië hadden het genoegen een dag in Petra door te brengen. Dit initiatief had tot doel aan deze vluchtelingen even enige ontspanning te bezorgen en hen via deze korte tijd van herademing te helpen om weer moed te scheppen na alles wat ze in Irak hadden beleefd.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 2 mei 2015
  • réagir
  • 0 stem

Het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede heeft in samenwerking met Caritas talrijke christenen opgevangen die ten gevolge van IS Irak zijn ontvlucht. Een honderdtal mensen, onder wie vijfendertig kinderen hebben zowat alles verloren, met uitzondering dan misschien van hun hoop. Het Latijns Patriarchaat helpt hen niet enkel te (over)leven door hen in hun meest noodzakelijke noden tegemoet te komen, maar wil hen tevens helpen enig uitzicht op een toekomst te houden door hen nieuwe perspectieven te bieden. Het dagbezoek aan Petra moet dan ook in deze context worden beschouwd.

De zesenveertig Iraakse christenen die in het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede in Jordanië onderdak hebben gevonden, hebben op 18de april l.l. een heel bijzondere dag mogen beleven. Er werd voor hen een daguitstap georganiseerd, met inbegrip van het vervoer, maaltijden, een tocht te paard en geleide bezoeken, ondermeer aan de antieke stad van Petra, UNESCO werelderfgoed.

Deze dag was het resultaat van humanitaire initiatieven voor de vluchtelingen vanwege het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem. Het initiatief kwam ondermeer tot stand dank zij de genereuze steun van de Grootmeester van de Ridderorde van het Heilig Graf.

Het Centrum Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede is tegelijk ook pionier op sociaal vlak en biedt de vluchtelingen een programma dat is samengesteld uit drie cursussen: Engels, informatica en lichamelijke opvoeding. Het Bureau voor Ontwikkeling van Projecten van het Patriarchaat wil dit programma zonder uitstel uitbreiden naar andere parochies in de regio die Iraakse vluchtelingen opvangen.

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

Documents joints

newsletter