Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Echo-s-van-de-bijeenkomst-van-de-Europese-landscommandeurs-te-Rome
        Echo’s van de bijeenkomst van de Europese landscommandeurs te (...)

Echo’s van de bijeenkomst van de Europese landscommandeurs te Rome

ROME – Op 11 en 12 juni kwamen de Europese landscommandeurs samen in het Palazzo della Rovere te Rome. Daar is de zetel van de Ridderode van het Heilig Graf van Jeruzalem gevestigd. Deze vergadering had plaats in aanwezigheid van Kardinaal Edwin O’Brien, Grootmeester van de Orde.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 19 juni 2019
  • réagir
  • 0 stem

Ten uitzonderlijke titel bleef de Gouverneur-Generaal, LeonardoVisconti di Modrone, afwezig tengevolge van zijn hospitalisatie na een kwalijke val. Daardoor werden de werkzaamheden van deze jaarlijkse ontmoeting voorgezeten door de Vice-Gouverneur-Generaal voor Europa, Z.E. Jean-Pierre de Gluts. De tweedaagse verliep in een broederlijke sfeer.

Tijdens deze samenkomst gaf Sami El-Yousef, Directeur van de Administratie van het Latijns Patriarchaat in Jeruzalem, een voorstelling van de algemene situatie in het Heilig Land en van de lopende projecten in de prioritaire domeinen onderwijs en opvoeding, humanitaire hulp en pastoraal.

Buiten de vergadersessies en de algemene vergadering hebben de landscommandeurs onderling nog heel wat informatie uitgewisseld in het kader van geografisch georganiseerde ontmoetingen.

Uit hun verslagen bleek het belang dat zij hechten aan de nauwe banden met het Grootmeesterschap om de coördinatie van de giften ten voordele van het Heilig Land te optimaliseren, alsook om het verlangen van tal van jongeren om tot de Orde toe te treden te vereenvoudigen. De spirituele zending van de jongeren werd hierbij sterk onderlijnd.

Ook werd de aanstelling van de Vice-Gouverneur voor Latijns-Amerika aangekondigd. Het betreft Z.E. Enric Mas die eerlang zijn mandaat als Landscommandeur van Oost-Spanje zal beëindigen.

De landscommandeurs dankten ook hartelijk Père John Bateman, secretaris van de Grootmeester, wiens functies ten einde lopen en zij verwelkomden zijn opvolger Père Maxim Baz die op het einde van de maand juli deze taken zal overnemen.

Bij zijn begroeting op het einde van de ontmoeting drukte de Grootmeester de wens uit dat de Gouverneur-Generaal snel volledig zou mogen genezen zijn.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter