Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Delegatie-van-het-Grootmeesterschap-in-Kroatie
        Delegatie van het Grootmeesterschap in Kroatië

Delegatie van het Grootmeesterschap in Kroatië

ZAGREB – Midden de maand mei mocht de nieuw opgerichte delegatie van het Grootmeesterschap in Kroatie haar negen eerste leden verwelkomen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 28 mei 2017
  • réagir
  • 0 stem

De Grootmeester en de Gouverneur-Generaal maakten de verplaatsing naar Zagreb voor de start van de pas opgerichte Delegatie van het Grootmeesterschap in Kroatië. Tegelijk werden negen leken en twee Franciscanen die in het Heilig Land leven, in de orde opgenomen.

De Gedelegeerde van het Grootmeesterschap, Claude Grebsa, is voor ons geen onbekende. Tijdens zijn mandaat als Kroatisch diplomaat bij de Europese Unie was hij gedurende meerdere jaren een trouwe deelnemer aan de activiteiten van de Belgische Landscommanderij.

Opvallend gegeven is wel dat de liturgische ploeg van onze landscommanderij de plechtigheden in Zagreb hebben georganiseerd en opgeluisterd. Zij werden hierin bijgestaan door hun Zwitserse en Franse confraters. De vieringen werden bijzonder getekend door de grote geloofsijver van het Kroatische volk en de schitterende locatie waarin de avondwake en de H. Mis ter ere van de H. Geest plaats vond.

Lang leve de Delegatie van het Grootmeesterschap in Kroatië!

Om de video te bekijken, klik https://youtu.be/0qIMHBRRiHE

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter