Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-ten-graflegging-van-Jezus
      De ten graflegging van Jezus

De ten graflegging van Jezus

JERUZALEM – Op de avond van Goede Vrijdag namen de lokale gelovigen samen met de vele bedevaarders deel aan de processie van de franciscanen. Samen vormden zij de begrafenisstoet van Jezus van Nazareth. Deze aangrijpende plechtigheid herinnert aan de kruisiging op de Calvarieberg en de ten graflegging van Jezus.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 23 april 2019
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken:
Klik HIER

Het was al laat op de avond. Toen kwam er een man, Jozef genaamd, die afkomstig was van Arimathea. Ook hij was een volgeling van Jezus geworden. Hij trok naar Pilatus en vroeg hem naar het lichaam van Jezus. Daarop gaf Pilatus het bevel om hem dit ter beschikking te stellen.

Nicodemus was eveneens in de nacht naar de plaats gekomen om Jezus te zien. Hij bracht een mengsel mee van mirre en aloë, zowat honderd pond. Zij namen vervolgens het dode Lichaam van Jezus, zalfden het met welriekende kruiden en wikkelden het in doeken, zoals dit bij de Joden gebruikelijk was.

Vervolgens nam Jozef het lichaam en legde het in een graf dat nog nooit was gebruikt en dat hij voor zichzelf uit de rotsen had laten uithouwen. Daarna rolde hij een grote steen voor de ingang van het graf en gingen zij heen. Samen met hen waren daar ook nog Maria Magdalena en de andere Maria.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter