Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-passie-voor-kaarsen-van-Raghad
      De passie voor kaarsen van Raghad

De passie voor kaarsen van Raghad

BETHLEHEM – Van filmproducent tot artieste. Zowat drie jaar geleden ontdekte Raghad Moukarkar, een christen uit Beit Sahour, haar talent om kaarsen te gieten en nieuwe vormen te geven. Dank zij haar rijke ervaring slaagt zij erin om steeds maar nieuwe modellen te creëren.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 2 september 2018
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken: klik HIER

Raghad Moukarker
Artieste
“Ooit ging ik in verschillende winkels op zoek zonder echt te vinden wat ik zocht. Wat stond er mij dan te doen? Ik dacht eraan zelf gietvormen te ontwikkelen en besloot dan maar wat te experimenteren. Ik trachtte een bestaande kaars te recycleren, goot ze opnieuw en bewerkte ze verder."

Het produceren van kaarsen is een vak dat de mens sedert de oudste tijden zit ingebakken en het wordt dan ook van oudsher beoefend. Het veronderstelt zowel de nodige kracht als heel wat tijdsinvestering. Dankzij haar enthousiasme en haar inventieve ondernemingsgeest slaagde Raghad erin om holle kaarsen te vervaardigen. De kaarsen hebben een zachte geur en vertonen aantrekkelijke versieringen. Ze geven haar atelier een eigen warmte en charme.

Raghad Moukarker
Artieste
« Ik begon met op een eerder ongebruikelijke manier kaarsen te vervaardigen. Zo wou ik holle kaarsen maken. Ik plaatste een klein kaarsje in het midden, dat ik met een metalen plaatje aan de bodem vastmaakte. Zo ging de kaars op een vaas gelijken. Vervolgens gaf ik de kaarsen door middel van natuurlijke bloemen een artistieke toetst of bracht ik tekeningen of foto’s van mensen aan op de kaars. Ik droom ervan een eigen kaarsenfabriekje op te richten, met uitstekend personeel, zodat mijn producten niet enkel in Palestina maar zowat overal ter wereld bekendheid zouden krijgen.”

In haar klein atelier binnen in haar huis zelf beperkt Raghad zich niet enkel tot haar kunstambacht, maar probeert zij haar vaardigheden door middel van de computer nog verder uit te breiden. Nieuwe decoratievormen zijn klaar om de kaarsen te versieren. Zo wil zij tegemoet komen aan de verlangens van een steeds veeleisender cliënteel.

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

Documents joints

newsletter