Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-kerstboom-te-Bethlehem
      De kerstboom te Bethlehem

De kerstboom te Bethlehem

BETHLEHEM – De kerstboom is een van de populairste symbolen van het Kerstfeest. En hier, in het land waarin Jezus geboren is, komt de lokale bevolking met de pelgrims en de burgerlijke en religieuze autoriteiten op de plaats van de kribbe samen voor het bijzondere moment van het aansteken van de feestverlichting in de boom in de stad Bethlehem.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 10 december 2019
  • réagir
  • 0 stem

Om de video te bekijken: klik HIER

De kerstboom is een van de populairste symbolen van het Kerstfeest. En hier, in het land waarin Jezus geboren is, komt de lokale bevolking met de pelgrims en de burgerlijke en religieuze autoriteiten op de plaats van de kribbe samen voor het bijzondere moment van de feestverlichting van de boom in de stad Bethlehem.

Het aftellen kon beginnen en een prachtig klank- en lichtspel animeerde het plein in voorbereiding van de komst van Christus op de aarde.

De boom, de lichtjes, de verzamelde menigte… het zijn allemaal aspecten die de bijzondere Kerstsfeer oproepen, een sfeer van een feest dat reeds de harten van heel wat aanwezigen wist te vullen.

MARIA CANAWATI

Lokale christen
“Vandaag is het de eerste dag van de feestelijkheden en de kerstsfeer is reeds duidelijk aanwezig. Wij hopen dat het een goede tijd wordt voor iedereen op de wereld.”

ÁRWA ALIIAS HOLADY

Lokale christen
“Dit feest is voor ons, Palestijnse burgers, heel belangrijk. De situatie in het Midden-Oosten in het algemeen en hier in Palestina in het bijzonder, is heel moeilijk. Er zijn ook heel wat Arabische mensen die omwille van de conflicten het feest niet kunnen vieren.”

SOPHIA HANANIA

Lokale christen
“Zalig Kerstfeest en gelukkig nieuwjaar.”

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter