Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-fanfares-van-de-Palestijnse-scouts
      De fanfares van de Palestijnse scouts

De fanfares van de Palestijnse scouts

BETHLEHEM – De Palestijnse scouting kent een lange geschiedenis en is ook nu nog een beweging die heel nadrukkelijk in de vorming van de jongeren aanwezig is. In Bethlehem behoort de groep van Syrisch orthodoxe scouts tot een van de oudste in het Oosten. Ze werd in 1958 gesticht en de muziek neemt er een prominente plaats in, zoals bij alle Palestijnse scouts overigens.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 21 december 2018
  • réagir
  • 0 stem

Om video 1 te bekijken : klik HIER

Dr. SHOUKRI JIRIES

Scoutsleider
“Wij engageren ons in onze jaarlijkse zomerkampen en in tal van andere sociale en sportieve activiteiten. In Palestina waren wij de eersten om de doedelzak als lokaal instrument te introduceren al waren er aanvankelijk amper drie à vier.”

Inderdaad, het instrument en het Midden-Oosten hebben een lange geschiedenis achter de rug. De doedelzak werd tijdens de periode van het Britse mandaat geïntroduceerd, maar het geniet ook nu nog een grote populariteit, zeker onder de Schotse soldaten die nog in de regio hun post innemen.

In Palestina vormt elke scoutsgroep een kleine fanfare die de lokale en religieuze gebeurtenissen opluistert.

SALIBA SAFAR

Welpenleider

“Als groep leveren onze activiteiten in deze periode van het jaar vooral een meerwaarde in de voorbereiding van het Kerstfeest. Zo nemen we deel aan de officiële intrede van de patriarchen in de Geboortekerk.”

Vandaag telt de ploeg meer dan 150 leden van verschillende leeftijden. Uit alle zeer actieve groepen in de regio werden zij in 1995 uitgekozen om het onthaal te verzorgen van de verschillende delegaties die door de Palestijnse Autoriteit worden uitgenodigd.

Hun zetel bevindt zich reeds van bij het begin van de vorige eeuw in de wijk Hosh-Al-Syrian, binnen het oude deel van de stad. Hier krijgen mannen en vrouwen hun vorming volgens de duidelijke lijn binnen de scouting, dit is “de jongeren opvoeden volgens de scoutsbelofte, de wet en de waarden.” Het is een groep die niet alleen respect heeft voor haar tradities, maar die tevens trots is op de manier waarop hier vandaag nog inhoud wordt aan gegeven.

Wij wensen hen een goede voorbereiding toe, in afwachting van de optocht van hun doedelzakken in de straten van de stad van de Verlosser op de vooravond van Kerstmis.

Om Video 2 te bekijken: klik HIER

Om Video 3 te bekijken: klik HIER

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Links & Multimedia

newsletter