Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-Palestijnse-President-Abbas-geeft-een-bijdrage-voor-de-restauratie-van-het
        De Palestijnse President Abbas geeft een bijdrage voor de restauratie van (...)

De Palestijnse President Abbas geeft een bijdrage voor de restauratie van het Heilig Graf

RAMALLAH – Bij een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de drie christelijke religies van het Heilig Graf overhandigde President Mahmoud Abbas een persoonlijke bijdrage voor de restauratie van de luifel boven het Heilig Graf.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 28 november 2016
  • réagir
  • 0 stem

De financiering van de restauratie van het Heilig Graf gebeurt overwegend door de Grieks-Orthodoxen, de Armeense christenen en de katholieken, die hier door de Franciscanen werden vertegenwoordigd. Het zijn ook zij die samen het heiligdom van het Heilig Graf beheren. De restauratie die op 8 mei werd opgestart, wordt tevens door Zijne Majesteit Koning Abdallah II van Jordanië door middel van een “makruma” of koninlijke donatie mee gefinancierd.
Op maandag 17 oktober ontving President Mahmoud Abbas op de zetel van de Palestijnse Overheid, de Grieks-Orthodoxe Patriarch, Zijne Heiligheid Theofilus III, de Custode van het Heilig Land, Pater Francesco Patton, en Zijne Heiligheid Nourhan Manougian, de Armeense Patriarch van Jeruzalem.
“De basiliek van het Heilig Graf vormt voor het Palestijnse volk tegelijk een religieus als een nationaal symbool,” stelde President Abbas. “Wij hebben tot plicht om er zorg voor te dragen, het te beschermen en om bij te dragen tot de restauratie van het heilig Graf. Daarom hebben wij beslist een persoonlijke bijdrage te leveren tot de restauratie van het Graf van Christus die nu momenteel aan de gang is.”
M. Hanna Amireh, hoofd van het Presidentieel Comité voor Religieuze Zaken, M. Ziad Bandak, Presidentieel raadsheer inzake christelijke aangelegenheden en M. Issa Kassissieh, Palestijns Ambassadeur bij de Heilige Stoel, waren eveneens bij deze plechtigheid aanwezig.
De restauratiewerken zouden tegen de Goede Week en Pasen moeten voltooid zijn. Beide liturgische feesten worden in april 2017 gelijktijdig door de katholieken en de orthodoxen gevierd.

Saher Kawas en Wafa News Agency

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter