Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/De-Focolari-vestigen-zich-in-Nazareth
        De Focolari vestigen zich in Nazareth

De Focolari vestigen zich in Nazareth

NAZARETH – De christenen van Nazareth verwelkomen met vreugde een nieuwe Focolari-Gemeenschap.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 22 november 2015
  • réagir
  • 0 stem

“Eindelijk,” riep Mgr. Marcuzzo uit, toen hij van de Focolari-Beweging vernam dat zij in Nazareth een nieuwe communauteit zouden stichten. De kiemen waren hiervoor reeds in de jaren tachtig gelegd, toen Don Armando Bortolaso sdb een groep sympathisanten van de Focolari in Nazareth mocht verwelkomen.

De nieuwe kern van Focolari is samengesteld uit twee geestelijken, met name Edy Schopping, een Braziliaan, en Francisco Zurio, een Italiaan. Edy heeft reeds 10 jaar ervaring binnen het Heilig Land en is expert in de sociologie en in de informatica. Hij wordt de verantwoordelijke van het centrum. Hij zal met de communauteit Canção aan de slag gaan en samenwerken voor het opstellen van religieuze en culturele TV-programma’s. Francesco is arts en een nieuwkomer in het Heilig Land. Hij heeft wel reeds een uitgebreide staat van verdienste in tal van andere landen en zal voortaan in het Franse hospitaal van Nazareth ingeschakeld worden.

Zij zijn op 8 september in de stad van Maria Boodschap aangekomen. Op 2 november heeft Claudio Maina, regionaal verantwoordelijke voor de Focolari, hen officieel aan Mgr. Giacinto Boulos Marcuzzo, Patriarchaal-Vicaris voor Israël, voorgesteld. Mgr. Marcuzzo herkende in deze stichting de realisatie van een langverwachte wens. In naam van de Patriarch en van de lokale Kerk sprak hij ten aanzien van de nieuwe communauteit een warme “mabrouk” [mabrouk = Arabisch voor gelukwensen: n.v.d.r.] uit. Hij heeft een speciaal gebed gedaan opdat hun apostolaat vruchtbaar zou zijn en dat - aansluitend bij hun charisma – allen zich zouden mogen verenigd weten zodat de cultuur van de Liefde zich verder zou verspreiden.

De Focolari Beweging werd in 1943 door Chiara Lubich gesticht en is momenteel in 182 landen vertegenwoordigd. De Beweging telt 140.000 leden en ruim 2 miljoen sympathisanten. Sedert 1978 is de Beweging ook in het Heilig Land aanwezig. Ondertussen zijn hier reeds zeven vestigingen (in Jeruzalem, Bethlehem, Amman, Haifa en nu ook in Nazareth) met een dertigtal geestelijken en ruim 700 leden en sympathisanten over heel het Heilig Land verspreid (124 in Palestina, 120 in Israël en 467 in Jordanië).

Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter